Hoppa till innehåll

Bianca Kronlöf: ”Jag skrek och tänkte att nu är allt över”

Olle Arnell

Bianca Kronlöf svarar på 16 frågor om allt från vad hon ångrar i livet, vad hon hatar mest, till sitt livs konstigaste uppvaknande.

Vilken är din största framgång i livet?

– Att jag fortsatte söka scenskolan efter gångerna då jag inte kom in. Det är fortfarande något jag tänker på: att jag faktiskt klarade det.

Vilket är det konstigaste sms du fått?

– En person försöker återkommande få mig att skicka nakenbilder till honom genom att först skicka en bild på sig själv och sedan skriva ”Oj, förlåt det var till fel nummer”. Första gången tyckte jag synd om honom och svarade ”Herregud, stackars dig! Jag raderar genast bilden”, men fick då svaret ”Men du då, vad har du på dig?” Nu hör han av sig på samma sätt med två års mellanrum.

Vilken är din största fobi?

– TP. Man sitter liksom där och har det trevligt och så är det någon jävel som säger ”ska vi inte spela TP?” och så kommer en fråga typ ”Vilket hav ligger utanför Kenya?”.

Vilket är det värsta kok stryk du fått?

– När min syrra sa att hon var starkare än jag så kände jag bara ”Hell no” och så började vi slåss. Det var jämnt i en halvtimme men till slut var vi tvungna att ge upp samtidigt.

Vad är det närmaste du har kommit att dö?

– En gång blev jag biten av en skorpion. Jag skrek och tänkte att nu är allt över. Sedan visade det sig att skorpionen som finns där är en och en halv centimeter stor och äter myror.

Foto: Andreas von Gegerfelt

Vad vet du idag som du önskar att du 
visste när du var 15?

– Att världen är större än platsen man är på. Hade jag på högstadiet vetat att världen inte bara var skolan så hade jag mått mycket bättre och inte varit lika känslig för hierarkierna där.

Vilket är ditt favoritord?

– ”Tack”. Det är ju så många som hjälper en! Allt ifrån mammor som skjutsar och tvättar åt sina barn till folk som ger en ett säte på tunnelbanan.

Vilket är tidernas coolaste filmcitat?

– ”Are you gonna bark all day little doggy or are you gonna bite?” Från 
Reservoir dogs. Det är en motto i mitt liv, att inte bara tjafsa utan faktiskt göra något.

Om du fick ändra en sak med ditt utseende, vad skulle du välja?

– Jag skulle vilja ha tänder som inte får hål hela tiden för det är så jävla dyrt.

Vad hatar du mest av allt?

– Jag hatar maktstrukturer som låser in folk.

Vilken bok har betytt mest för dig?

– Prins Charles känsla av Liv Strömquist.

Det konstigaste stället du har vaknat upp på?

– En gång vaknade jag upp på en gunga i en lekpark av att två mammor petade på mig och sa: ”Eh, vi tror att barnen vill leka.”

Ångrar du något i livet?

– Jag mobbade ut en tjej i högstadiet som var min bästis för att alla coola tjejer sa att om jag inte var med henne så skulle jag få vara med dem.

Vilken är din käraste ägodel?

– Min dagbok.

Hur skulle du vilja dö?

– Gärna skjuten bakifrån när jag är jättegammal så att jag slipper vara sjuk.

Nämn tre saker du gör när ingen ser dig.

– Efter att jag torkar mig så kollar jag på toalettpapperet och tar ett sista adjö, kollar hur läget är liksom. När jag är täppt i näsan så brukar jag pilla ut det som en treåring. Och när jag är mörkrädd så tittar jag överallt efter spöken.

Bianca Kronlöf medverkar i Maria Bloms nya film Monky, som har biopremiär den 22 december 2017.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.