Hoppa till innehåll

Årets nyhet från Bikeid är en el-motor – perfekt för innerstadscyklister

Olle Arnell

Årets nyhet från Bikeid är en elmotor som add-on i baknavet som kan styras med en app på din mobil under färd.

Anders Dahlberg är en av grundarna av cykelmärket Bikeid. Tillsammans med Dan och Jakob gör de cyklar som tar lika mycket hänsyn till utseende och design som funktionalitet och tekniska detaljer.

Just en teknisk detalj är årets stora nyhet från företaget som är inne på sitt åttonde år. Ska man vara rättvis är det mer än en detalj, E-navet är en valbar add-on som förvandlar cykeln till en el-cykel.

E-navet som går att montera på Bikeid:s modeller Diamond och Track från 2015 och framåt.

E-navet väger 3,4 kilo och har en effekt på 250 watt, vilket räcker till 30 kilometers cykling och tar tre timmar att ladda upp. Hur mycket hjälp du vill ha av elmotorn och önskad toppfart kan du reglera från en app i telefonen medan du cyklar.

Maxfarten är begränsad till 25 km/h enligt lag – högre fart än så skulle innebära att cykeln räknas som ett motorfordon.

Café besökte Bikeid för en testtur i veckan och det är en både bekväm och nästintill ljudlös upplevelse. Inte minst för innerstadscykling kommer E-navet väl till pass vid alla start och stopp vid rödlysen och vägkorsningar.

E-navet går att montera på modellen Track från 2015 och framåt.
E-navet går att montera på modellen Diamond från 2015 och framåt.

Navet i sig har funnits på marknaden internationellt tidigare, men nu finns det alltså för Bikeid:s cyklar. E-navet finns som tillval till modellerna Diamond och Track 2017, men går även att montera i efterhand på samma modeller från 2016 och 2015.

Vare sig du köper en ny cykel i år och vill ha E-navet som add-on eller om du vill ha navet monterat på din redan köpta cykel hos Bikeid är priset 11 200 kronor.

Vill du veta mer om Bikeid kan du besöka deras butik på Sibyllegatan 43 i Stockholm eller klicka här.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.