Hoppa till innehåll

Bilddagbok tisdag eftermiddag

Signaturen Sofie undrar vad exakt det är jag jobbar med just nu eftersom hon är nyfiken på hur vi ”frilanstyper får det att gå ihop”. Jo, det ska jag tala om: denna vecka är jag i slutet av formgivningsprocessen av en bok och i uppstartsperioden av en annan. Jag ska skriva förordet till en tredje … Continued

Signaturen Sofie undrar vad exakt det är jag jobbar med just nu eftersom hon är nyfiken på hur vi ”frilanstyper får det att gå ihop”. Jo, det ska jag tala om: denna vecka är jag i slutet av formgivningsprocessen av en bok och i uppstartsperioden av en annan. Jag ska skriva förordet till en tredje bok, göra en prylsida, en matsida, bli plåtad för ett reportage, gå på föreläsning, förbereda bolognesen och intervjua Markus Krunegård (Caféslang för att klippa sig).

Just idag håller jag dock på att försöka skriva ihop det sista på nästa Cafékrönika. Jag har bara ett litet litet stycke kvar men problemet är att ju längre dagen går, desto sämre skriver jag. Efter 15.00 är jag glad om jag kan få ihop en shoppinglista.

Dock finns det ett knep jag alltid velat pröva. I en intervju med Jan Guillou läste jag en gång att han alltid dricker exakt 3cl sprit innan han börjar skriva. Varken mer eller mindre. Detta ska vederkvicka själen tillräcklig för att man ska bli lite spirituell utan att man för den delen börjar poka gamla flickvänner på Facebook.

Så det provade jag!

13.52.14.01.


14.08.


14.22.

Jonas Cramby är författare och skribent i Café. Han har gett ut kokböckerna Texmex från grunden, Texas BBQ, Mackor, !Taco loco!, Japansk grillning och Korean BBQ samt guideboken Tokyo för foodisar. Böckerna har getts ut i flera länder över hela världen.

Email: crambyjonas@gmail.com

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.