Så hyllas Bill Skarsgård av Stephen King och Tim Curry för rollen i “Det”

Efter att filmen "Det" har visats för pressen och ett fåtal utvalda börjar hyllningarna strömma in kring nyinspelningen av Stephen Kings kultklassiker – och även Bill Skarsgårds insats som den mordiska clownen Pennywise.

Joel Linde  |  Publicerad 2017-09-08 13:49  |  Lästid: < 1 minuter

Nyinspelningen av Stephen Kings kultklassiker, Det, har rullats ut på biografer runtom i världen och Bill Skarsgårds skådespelarkarriär når nya höjder i och med hans roll som den den barnhatande clownen Pennywise.

Det har trots allt legat en viss skepsis inför att någon skulle kunna göra Tim Currys roll som Pennywise igen, utan att framstå som en sämre kopia, fast i en intervju har självaste Stephen King klivit in och kallat Skarsgård för fantastisk.

“Skarsgård var fantastisk som Pennywise, och han har stora skor att fylla.” (Haha, King!)

"Så är det bara, folk minns Tim Curry som clownen Pennywise, och de mins den look han hade", säger han till Bloody Disgusting.

Även Tim Curry själv har talat väl om sin efterträdare.

"Jag gillar (Bill) Skarsgård väldigt mycket, jag tycker att han är väldigt begåvad. /.../ Jag har sett trailern och man kan inte riktigt se honom. Så jag är väldigt spänd att se den. Han är väldigt bra", säger ha till Screen Geek.

Som en bonus får ni en bild på bröderna Bill och Alexander Skarsgård i olika talkshowsoffor.

Bill Har så klart uttalat sig själv om filmen också, som när han nyligen var gäst i den amerikanska talkshowen Jimmy Kimmel. Efter att först ha besvarat de obligatoriska frågorna om sin skådespelarfamilj beskriver han en scen han spelade mot ett av barnen i filmen, där han var rädd att han skulle traumatisera stackaren.

Se klippet här.

Det har Sverigepremiär den 13 september.

Du har väl inte missat trailern till Det? I så fall kan du se den här!

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-10 15:47