Björn Borg släpper hajpad sportkollektion – samarbetar med hyllad designer

En av Londons mest lovordade designers gör en monokrom sportkollektion för Björn Borg. Café har tagit tempen på det hajpade samarbetet med den hyllade designern Craig Green.

Tom Cehlin Magnusson  |  Publicerad 2016-10-21 13:39  |  Lästid: 2 minuter

Ett av årets mest hajpade samarbeten på svensk mark är det mellan Björn Borg och Craig Green. Samarbetat annonserades på modeveckan i februari, och har hyllats för sin modiga framåtanda. Craig Green är nämligen en av de senaste årens mest applåderade herrdesigners som har fått lovord för sitt konceptuella mode, och har fått motta flera priser för sin vågade design.

shot_6_090_nc

I linje med Craig Greens egna kollektioner är samarbetet med Björn Borg androgynt och unisex, med inspiration hämtad från Asien. Den stora nyheten är hur han i denna kollektion för första gången har gjort en hel sportkollektion. Kollektionen blandar oversizeade parkasjackor med rena sportplagg som löpartajts, allt i en krämvit och svart färgskala. Totalt rör det sig om tjugo plagg som säljs hos femton exklusiva återförsäljare runt om i världen, där en av dem är svenska Aplace. Vi tog en pratstund om kollektionen med Jonas Nyvang, marknadschef på Björn Borg.

shot_5_065_nc

Hur kom det sig att ni har valt att samarbeta med Craig Green?
– Craig Green är en av vår designchef James Lees favoritdesigners och vi tyckte det var intressant att låta honom tolka vårt fokus på sportmode. Craig kändes intressant som person och hans designuttryck har det gemensamt med vårt att han strävar efter en renhet i sina plagg – något som vi också gör, men vanligen i en helt annan skepnad.

Craig Greens design skiljer sig en del från vad man brukar förknippa med Björn Borg, vad har varit den största utmaningen under samarbetet?
– Craig är en mycket ödmjuk och enkel person att samarbeta med som tur är. Största utmaningen har varit att förverkliga hans vision av en unik sportkollektion. Vi är stolta över resultatet och butiker som Storm, Selfridges och Opening Ceremony har bekräftat det genom att ta in kollektionen.

Kommer vi få se fler liknande samarbeten framöver?
– Vi letar alltid efter intressanta samarbetspartners som kan addera nya uttryck, vi är nu faktiskt på jakt efter ett nytt intressant samarbete inom sportkläder.

Kollektionen finns förutom på Aplace tillgänglig att köpa på Björn Borgs hemsidashot_2_010_nc.

shot_3_044_nc
bbfram
Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-04 22:17