Se upp – nu blir Björn Borgs hårband trendigt igen

Björn Borg visade på torsdagskvällen sin nya vintagekollektion i Kungliga tennishallen – så här ser den ut.

Martin Hansson  |  Publicerad 2017-09-01 03:03  |  Lästid: 2 minuter

Denna månad släpps filmen Borg, en svensk storproduktion om tennisikonen Björn Borg.

I samband med filmpremiären släpper modemärket Björn Borg en limiterad kollektion i uppdaterad vintagestil, inspirerad av filmen. Kollektionens namn är Signature och kommer att finnas till försäljning i fysiska butiker och online. Under torsdagen var det dags för visning i Kungliga tennishallen, en av de mest upphaussade på Stockholm Fashion Week.

Mija Nideborn, design director på Björn Borg, berättar om de välkända sportplaggen:

– Björn Borg som stilikon är en del av vårt dna, trots att han inte har deltagit i processen har han satt tonen för denna kollektion som refererar till vårt arv. Kollektionen är inspirerad av honom som en stark stilikon under sin karriär och består av sportkläder och uppdaterade klassiker med tidstypiska detaljer från 70–talet, förklarar Mija.

Mija Nideborn.

Kollektionen Signature Collection är starkt förknippad med retro och 70-tal – ett stiltips män kan sno från 70-talet?

– Hårbandet gör en comeback nu till hösten och är en typisk accessoar som både i Sverige och internationellt är associerad med tennislegenden Björn Borg. Vi har redan nu sett flera stora designer använda det på catwalken, säger Mija.

Signature Collection har en modern street- och sport leisure-stil och är mer en kollektion som är tänkt att bäras som modeplagg. Kollektionen kommer att släppas i butik och online under september månad.

Hur bär du tracksuiten snyggast i höst?

– Som full look bär du tracksuiten allra stiligast tillsammans med ett par krispigt vita sneakers. Jackan kan så klart även matchas med ett par otvättade blåjeans med gula sömmar – och byxorna bärs helst med en större stickad tröja och ett par retro-sneakers på fötterna.

Se fler bilder från visningen på Fashion weeks sajt. Läs mer om modeveckan på Café här

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-10 15:50