Hoppa till innehåll

Allsvenska matchtröjorna 2018 – här är alla hemmaställ som släppts

Mikael Holm

Efter en lång försäsong är vi äntligen framme vid Allsvenskan premiär 2018! Här är alla de allsvenska lagens matchtröjor.

Efter vad som alltid känns som världens längsta vinter kommer alltid till slut solsken och med det – Allsvenskan, det allra klaraste och mest efterlängtade vårtecknet som finns. När spelarna kliver ut på planer runt om i Sverige på söndag kommer de flesta göra det i nya matchtröjor och vi har alla hemmatröjor för säsongen 2018 listade här.

AIK

Det är sällan AIK misslyckas med sina tröjor och i år är inget undantag. Det är lite trist med samma design på alla Nike-tröjor i Allsvenskan men det är inget AIK-tröjan ska få klä skott för. Plus för enkelt och stilrent tryck av huvudsponsor.

BK Häcken

Den rätt dassiga gula färgen möter reklamen på magen och bröstet och det hela blir rätt plåttrigt. Ser inte Häckens tröja typ alltid likadan ut? Nej, ni lyckades inte så bra med er tröja i år Häcken.

Brommapojkarna

Samma tröja som förra året. Trist. Men välkomna upp i Allsvenskan, BP! Med lite tur kan ni använda samma tröja även nästa år…

Dalkurd

Att de har Min Stora Dag som sponsor är fint i sak, men det gör inte tröjan till någon toppaspirant i år.

Djurgården

Snygg tröja med lite old school-vibbar över sig och ränder även på ryggen. Minus: typsnittet på namnen på ryggen gör namnet ruskigt svårlästa. Och visst ska väl storsponsorn Prioritet Finans adderas också? Kommer påverka helhetsintrycket.

Elfsborg

Är det en matchtröja från 15 år sen eller från förra året? Det är samma gamla tröja hos Elfsborg och den har aldrig varit särskilt snygg.

GIF Sundsvall

Snygg blå färg och ett stort steg framåt jämfört med deras gamla tvåfärgade tröja. Men kan de inte klämma in LITE mer reklam på bröstet ändå…?

Hammarby

Det här var ju inte jättebra Hammarby. Kul att ni försöker få till ett H med reklamen på tröjan men reklamen ser ut som ett klistermärke och förstör helheten. Ska ni verkligen ha det så i fem år till?

IFK Göteborg

Blåvitts tröja ser ut som man är van vid, men visst känns den mer slimmad i år? Gustav Engvall kommer klara att bära upp den klassiskt smala Kappa-silhuetten, men andra riskerar att ha större problem.

IFK Norrköping

Bra jobbat av Norrköping. Klassiskt märke, enkel vit tröja. Clean. Litet minus för stora likheter med förra årets tröja.

Kalmar FF

Kalmar har en något snyggare tröja än förra året. På vissa bilder ser den riktigt snygg ut men när man ser den med all reklam, som från Allsvenskans upptaktsträff, blir den plottrig. Hummel piggar upp!

Malmö FF

Malmö har släppt en ny tröja i år, tro det eller ej. För det var svårt att tro det när denna tröja presenterades. Den ser ut exakt som förra årets tröja fast med några små skillnader. Så: gillar man blått gillar man MFF:s tröja.

Sirius

Sirius har lyckats bra med sin tröja i år. De klassiska blåsvarta ränderna är smala och fina och Sirius är uppe och slåss med några andra i kampen om Allsvenskans snyggaste tröja.

Trelleborg

En tröja som det inte är så mycket fel på blir här helt förstörd med all reklam som Trelleborg kunde hitta. Det blir plottrigt och det ser verkligen inte bra ut.

Örebro

Tröjan i sig är snygg men det funkar inte jättebra med så färgglad reklam på en tröja som är mestadels vit. Prickfritt O i Örebro men tröjan får en anmärkning i kanten.

Östersund

Inte en jätteförändring från förra året men en stabil tröja. De guldiga inslagen skapar lite skillnad jämfört med BP som har liknande färger. Reklamen på nedre delen av magen är inte supersnygg dock.

Mer om Allsvenskan från Café!

Alexander Axén svarar på 5 hetaste frågorna inför Allsvenskan 2018

Daniel Kindberg: ”Jonas Olsson är Allsvenskans mest överskattade spelare”

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.