Hoppa till innehåll

Björn Ulvaeus storsatsning på gaming ”Space” går i graven – stänger omedelbart

En bild på Sergels torg i Stockholm
Robin Åberg

Det enorma spelcentret ”Space” i det femte Hötorgshuset skulle bli ett centrum för framtidens digitala kultur men nu läggs hela verksamheten ner två år och tre månader efter öppningen.

27 november 2021 var det stor premiär för vad som kallades för världens största gamingcenter.

Fastighetsägaren AMF fastigheter och det Björn Ulvaeus-ägda Pophouse stod bakom projektet som skulle bli en mötesplats för alla nivåer i den digitala näringskedjan.

Men redan nu har alltså det sista ”gibbet” på Space hållits. I ett mejlutskick till medlemmar och spelare skriver Space:

”Trots våra ansträngningar att anpassa oss till förändringar i ekonomin har vi efter noggranna överväganden gjort det svåra valet att stänga våra dörrar från och med idag. Vi värnar om de upplevelser som delas och tackar vårt samhälle för den otroliga resan.”

Surfar man in på Spaces hemsida står det också att den sista dagen speldelen höll öppen var 3 mars. Mötes- och eventdelen kommer hålla öppet fram till 30 juni.

Space gaming center har existerat i de nedre sju våningarna av det femte Hötorgshuset, precis vid Sergels torg i centrala Stockholm. Förutom mer än 400 spelstationer finns i lokalerna även en specialbyggd arena för event inom gaming, konserter och e-sport. Med plats för 550 personer beskrevs det lite luddigt som ”norra Europas största, permanenta e-sport-arena”. Arenan var utrustad med en 100 kvm stor 8K-skärm.

I lokalerna finns även Avicii-museet Avicii Experience.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.