Bowmore lanserar superlyxig 30-årig whisky med smak av ananas och mango (!)

Lagom till helgen lanserar skotska whiskytillverkaren Bowmore en 30-årig single malt med subtil smak av ananas och mango.

Rasmus Blom  |  Publicerad 2022-02-08 13:40  |  Lästid: < 1 minut

Det är inte alla företag som lägger 30 år på sina produkter. Men på klassiska whiskyvarumärket Bowmore arbetar man med långa tidshorisonter. Företaget har trots allt funnits sedan 1779.

Bowmore 30 YO är en rökig single malt-whisky som fått mogna på Bowmores finaste sherry- och bourbonfat sedan 1989, tänk dig samtidigt som Ghostbusters 2 gick upp på bio. Smakerna har fått blomma ut i stilla takt hemma på klassiska whiskyön Islay där det skotska destilleriet håller till.

Bowmore 30 YO är en fruktig och rökig single malt-whisky.

Den som är lycklig nog att doppa näsan i glaset kommer känna doften av mogen aprikos, rostad ananas, mango och smörkola. Den som är ännu lyckligare att läppja på det bärnstensfärgade elixiret kommer känna smaken av tropiska frukter med toner av rökig torv. Tillsammans ger det en värmande finish som dröjer sig kvar länge. Alkoholhalten ligger på 45, 1 procent.

– Med den här 30-åringen i vår portfölj kan vi visa hur mycket lagringstiden faktiskt kan påverka vår whisky, vilket gör den ännu mer exceptionell och säregen. Varje årlig utgåva kommer att berätta spännande historier från Bowmore, men det viktigaste av allt är att alla kommer att ha sin egen unika stil och karaktär, säger Bowmores vd David Turner.

Bowmore 30 YO släpps i en begränsad upplaga om 2 976 flaskor. I Sverige kan man köpa den digitalt via Systembolagets hemsida. Skål.

Texten publicerades ursprungligen på Cafés syskonsajt King Magazine.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2022-02-08 13:40