Kändisarnas ilska över sexbrotten på Bråvalla: “Sätt ner foten mot alla svin!”

Sarah Dawn Finer, Emma Knyckare, Daniel Paris och Cissi Wallin är några av dem som har uttalat sig kring sexbrotten på Bråvalla. "Att ställa in Bråvalla 2018 pga sexuella övergrepp är det bästa jag har hört," skriver Andreas Weise på Twitter.

Sofia Börjesson  |  Publicerad 2017-07-03 17:28  |  Lästid: 3 minuter

Arrangörerna FRK Scorpio meddelade under helgen att det inte blir någon Bråvallafestival nästa år, detta på grund av de många sexbrott som anmälts under sommarens festival uppger man. (Många har även spekulerat i att det snarare/även rör sig om de minusresultat som arrangören visat år efter år).

Hittills har anmälningar om fyra våldtäkter och 22 sexuella ofredanden kommit in till polisen, och det är många som har skrivit ut som sin frustration och ilska på sociala medier.

Komikern och radioprofilen Emma Knyckare har till exempel bestämt sig för att anordna en mansfri rockfestival nästa sommar. Och Sarah Dawn Finer, som var en av artisterna på festivalen, har tagit till orda på Instagram: “Fy fan för er! Avskum.  Det är raka motsatsen till att vara en man. En riktig man beter sig aldrig så.”

Här är några av reaktionerna kring Bråvalla 2017.

Sarah Dawn Finer: "FY FAN FÖR ER! Avskum!"

Som artist är det en ära och hög status bransch och publikmässigt att få bokas som headliner på en populär musikfestival. Något artister som jag drömmer om t.ex. Som publik är det en otrolig chans att få se fantastiska live spelningar flera dagar i rad med stora artister och upptäcka nya för samma pengar som det kostar med en konsertbiljett till en arena på våren eller hösten. Själv minns jag t.ex Prince på Way out West och Jay-Z på Peace and Love som två fantastiska musikfestival upplevelser. När jag var liten var det Hultsfred, Roskilde, Arvika festivalen och Vattenfestivalen. Jag älskade att få sjunga och spela på festivaler när jag körade med andra artister innan jag hade en solokariärr, och på alla stadsfestivaler i Sverige. Inte en ENDA gång var jag rädd för att bli antastad eller våldtagen under en konsert. Efter och före så var jag försiktig med vart jag gick och att jag aldrig blev ensam eller tappade omdömet. Nu tvingas musikfestivaler stänga och förlora publik för att tjejer inte är trygga längre. Vad är det för fel på folk?!? Vad är det som händer? Ni "män", som antastar tjejer och våldtar tjejer, ni "män" som tittar på och inte säger något eller ingriper, ni "män" som hejar på, ni män/pojkar som beter er som fullständiga jävla idioter.. FY FAN FÖR ER! Avskum! Det är raka motsatsen till att vara en man. En riktig man beter sig aldrig så. Bråvalla gör ett ställningstagande, för att en våldtäkt är en för mycket, vilket gäller överallt och inte bara på festivaler. Jag vill kunna skicka min dotter på musikfestival och på konserter utan att vara orolig för vad som ska hända henne i framtiden, och så är det inte nu för alla föräldrar. Så, vi måste göra mer. Bråvalla skrev ett viktigt pressuttalande. Oavsett om dom stänger pga budget också. Jag skäms för mänskligheten när man hör dessa historier. Uppfostra era söner, brorsor och kompisar bättre!!! Sup inte så Ni tappar omdöme om det är det folk skyller på, fan heller! En kvinna och hennes kropp är HENNES egendom. Lär er respektera alla flickor och kvinnor, ett nej, är ett NEJ! Allt som inte är ett medvetet JA är alltid ett NEJ. #jagägermig

Ett inlägg delat av Sarah Dawn Finer (@sdfmusic)


Daniel Paris: "Min respekt för Bråvalla är enorm"

Min respekt för Bråvalla, som ställer in nästa års festival för att öka kvinnors trygghet i samhället, är enorm. ENORM.

— DANIEL PARIS (@iamdanielparis) 1 juli 2017

Cissi Wallin: "Äntligen några som agerar"

Äntligen några som agerar. Nu ska vi bara få alla #inteallamän -männen att börja gapa mot rätt håll istället. Alltså mot sexistiska (mans)svin de har i sin närhet. Problemet här är nämligen män. #inteallamän men tillräckligt många för att ALLA tjejer och kvinnor hålls gisslan i ett sk "öppet samhälle". Problemet är män och s.k manlighet. Det är hela kedjan - från "harmlösa" sexistiska skämt till regelrätt våldtäkt. Att se sambanden, ta ansvar för sambanden, börja tänka till och agera därefter. Män - bara att kavla upp ärmarna. #bråvalla #feminism

Ett inlägg delat av Cissi Wallin (@cissiwallin)


Lina Hedlund: "Vad är det för jävla fel på vissa människor med kuk?!"


Andreas Weise: "Sätt ner foten mot alla svin"

Att ställa in Bråvalla 2018 pga sexuella övergrepp är det bästa jag har hört. Sätt ner foten mot alla svin som tar sig sådana friheter!!!

— Andreas Weise (@AndreasWeise) 1 juli 2017

Emma Knyckare ordnar mansfri festival

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 00:17