Annons

T A C K  T I L L  S P O N S O R E R N A


 

Logga-UNIBET     Logga-SONOS

Logga-VIAPLAY         Logga-SCANDIC ANGLAIS         Logga-CASK

Logga-PS4        Logga-Heiniken        Logga-101

 

Bronsmatchen 1994 spelas igen – ”alla spelare kommer”

Hur många gånger har du suttit och snyftat framför VM-krönikan 1994? Nu får du möjlighet att uppnå samma katarsis live – den 9 oktober möts nämligen legendarerna från Sverige och Bulgarien igen, 22 år senare.

Sofia Börjesson

Foto: All Over Press


Foto: All Over Press

Svenska landslagstruppen inför VM 1994 där ”i princip alla spelare” kommer vara med i matchen mot Bulgarien i Örebro. Klas Ingesson (mitten näst längst till höger) gick bort 2014, 46 år gammal. Foto: All Over Press

Den historiska bronsmatchen som slutade 4-0 mot Bulgarien ska repriseras i en uppvisningsmatch på Behrn Arena i Örebro, rapporterar Nerikes Allehanda. Och Bulgarien har anmält att de kommer med komplett trupp – bland annat med målvakten Borislav Mihaylov och stjärnspelaren Hristo Stoitjkov.

– Av svenska spelare kommer några att saknas, bland annat driver Joachim Björklund, som numera bor i Spanien, en fotbollsskola som krockar med den här matchen.

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

Men vi räknar med att i princip alla kommer. Vi kommer att släppa namnen på klara spelare ett efter ett de närmaste veckorna, och det första är Thomas Ravelli som är klar, säger Göran Norlén, en av arrangörerna, till NA.

Biljetterna till matchen beräknas släppas redan i slutet av veckan och allt överskott från sponsorerna kommer att gå till Kif Örebro som även får en fast summa per entrébiljett.

– De kommer att sköta arenan under eventet, och förhoppningen är att klubben kommer att tjäna mycket pengar. Det behöver de.

TV4 kommer att direktsända matchen i någon av sina kanaler med avspark klockan 18.

Annons

Dela (300)
Tweeta

Annons


Laddar