Rysk björn spelar vuvuzela – Quaresma utmanas av ryss – Kvällstidningarnas push-extas

Créme de la Kreml är listan som samlar det senaste dygnets händelser från fotbollsfesten i öst. Målen, citaten, klavertrampen och det roligaste från fotbolls-VM 2018! Häng mé!

Joakim Almén  |  Publicerad 2018-06-15 11:37  |  Lästid: 3 minuter

VM-festen är äntligen här – i går krossade Ryssland ett tvättmedelblekt Saudiarabien. Café kommer att hårdbevaka VM och i den här artikelföljetongen sammanfattar vi det bästa, roligaste, knäppaste och galnaste från det senaste dygnet – ja, saker du inte vill missa från fotbolls-VM i Ryssland.

1. Robbie Williams ”fulfinger” sätter kvällstidningarna i push spin

Kommentar: Kvällsisarna visar att man tar VM på allvar och VERKLIGEN är på tårna. När Robbie Williams pekade fuck you under invigningsuppträdandet var Expressen och Aftonbladet trigger-happy och smattrade ut pushar. Garvigt att Aftonbladet fick in benämningen ”fulfinger” i både rubrik, ingress, underrubrik och brödtext i sin text här.

2. Knösar gonna be knösar – Putin och Infantino trivdes på öppningsmatchen

Kommentar: Ryssland behövde inte ens imponera för att vinna med 5-0 mot ett likblekt Saudiarabien. Erik Niva gick så långt att han kallade saudiernas insats för ”en av de allra sämsta VM-insatserna i modern tid”. På läktaren satt Fifa-presidenten Gianni Infantino, Rysslands president Vladimir Putin och Saudiarabiens kronprins Mohammad Bin Salman Al Saud tillsammans. Reaktionen efter ett ryskt mål går ju att tolka på två sätt: ”what can I do?”-sättet eller ”Bra, allt går enligt plan”-sättet. Gissa vad Twitter tror?

3. Den ryska björnen blåser i en vuvuzela – i en jeep

Kommentar: Vi har vant oss vid att knäppa en ding ding värld videor kommer från Ryssland. Naturligtvis inte ett VM i Ryssland utan att en ding ding värld viralis. I videon ovanför åker alltså en tämjd björn runt i en jeep och blåser i en vuvuzela, och i kommentarsfältet diskuteras det febrilt huruvida detta är djurplågeri eller bara konstigt knäppt. Vi nöjer oss med att konstatera att vi fått VM:s konstigaste video – hittills.

4. Fritt fram att ligga, blågult

Kommentar: Hur mycket ska man begränsa spelarnas fritid och aktiviteter under ett mästerskap? Under EM i Belgien/Holland har dåvarande förbundskaptenerna Tommy Söderberg och Lars Lagerbäck erkänt att det kanske var lite väl mycket fokus på fotboll, och att spelarna dog ”hotelldöden” (det kanske inte var exakt så Lars-Tommy uttryckte sig, men det var de dom menade). Tror man på förbud kan man till exempel ge restriktioner kring spelarnas sociala medier-användning – eller sätta sexstopp. Tyskarna har sexstopp under årets VM – precis som de hade under guldmästerskapet 2014. Även Panama har ett sexförbud, medan Nigerias förbundskapten har förbjudit spelarna från att ligga – med ryskor(!). Men för svenskarna finns inga såna restriktioner. Det är alltså fritt fram att ligga som vanligt.

5. Quaresma utmanas av ryss

Kommentar: Efter Denis Tjerysjevs smekta högeryttersida slog Chris Härenstam fast att det kommer att vara ett av turneringens snyggast mål när vi summerar VM. Och visst var det graciöst värre. Den smekta högeryttersidan påminde också starkt om en annan som gör mål med smekta högeryttersidor – Portugals Quaresma.

6. Offside i stort podcasthaveri – Bengtsson reder ut

Kommentar: Vi kontaktade Offsides Johan Bengtsson för att reda ut vad som pågår med Offsides podcast och vad han egentligen skriver i sina mailfajter med skuggfigurerna i Silicon Valley. Den roliga intervjun med Bengtsson hittar du här.

*BANK-IGT = Poetiskt och högfärdigt – utan att missa mål.

Fotbollsfest med Café!

Vi ser alla Sveriges matcher i VM på storbildsskärm utomhus mitt i Stockholm! Du som läser Café är givetvis varmt välkommen att kolla på matchen, ta en öl och våndas i 90 minuter tillammans med oss! GRATIS inträde, allt du behöver göra är att markera din närvaro på Facebook-eventet!

Välkommen, hoppas vi ses där!

Här hittar du tidigare VM-snackisar:

Dag 2: Så ser Bebetos son ut – 24 år efter den ikoniska målgesten

Dag 1: Salahs snedsteg – Nigerias kostymlösning – Coutinhos kalldusch

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-02 21:35