Annons

Raspberry Weissbock – en stark och fruktig sommaröl från Brutal Brewing

Med sina 8,4 procent, höga kolsyrenivå och touch av färska hallon är Raspberry Weissbock en riktig sommaröl.

Olle Arnell
Foto: Shutterstock/Brutal Brewing

En av årets somrigaste ölnyheter kommer från den del av Spendrups bryggerier som de själva kallar för ”dryckesverkstad”. Brutal Brewing grundades 2011 med ambitionen att göra experimentella småpartier öl, och du känner säkert igen flera av deras sorter i det fasta sortimentet.

Annons

Cirrus The Cloudy Lager, A Ship Full of IPA, Tail of a Whale, Session Pale Ale och Pistonhead kommer alla från Brutal Brewing.

Förutom sorterna ovan gör man även småpartier av öl som finns ute på utvalda krogars så kallade ”gästtapp” tio veckor i stöten, för att sedan bytas ut mot nästa brygd. Man gör även limiterad öl på flaska och den senaste nyheten är Raspberry Weissbock 8,4%.

Gilla Cafe.se på Facebook

Raspberry Weissbock är bryggd med endast naturliga råvaror, vilket utgör begreppet The Raw Law i den limiterade serien Raw Law, där hallonen är tillsatta mot slutet av bryggningsprocessen.

Café har testat ölet och här har Brutal Brewing fått fram en fruktig veteöl med rödskimrande färg och en påtaglig touch av hallon utan att bli för söt. Ölet har hög syra och relativt mycket kolsyra, inte alls okaraktäristiskt för en bra sommaröl. Trots sina höga alkoholhalt på 8,4% är alkoholen inte lika närvarande i smaken som man kan tro. Så se upp i sommarvärmen!

Ölet kostar 36,90 kr, är endast tappat på 3 000 flaskor och går att hitta i Systembolagets beställningssortiment.

Annons

Dela (120)
Tweeta

Annons


Laddar