Hoppa till innehåll

Bygg en bra bas – garderobens 7 mest användbara plagg

herrmode 2017
Martin Hansson

Ta kontroll över din stil 2017 och sikta på att bygga upp en bra basgarderob. Café tipsar om några av garderobens mest användbara plagg.

Starta det nya året med att säkra upp basplaggen i garderoben – innan du börjar att investera i vårens hetaste plagg eller satsar på något av säsongens trendigaste vårplagg. Mellansäsonger är en smart tid att investera i tidlösa plagg som har oändligt med matchningsmöjligheter och som enkelt kan kombineras med dina andra, mest älskvärda plagg. Cafés moderedaktör Martin Hansson guidar till sju stilsäkra stilsäkra och viktiga hörnstenar i garderoben.

1. Stilrena kalsonger 

CDLP_BoxerTrunk_Editorial3

Underklädesutbudet för män har under de senaste åren blivit bättre – och det är inte längre någon svårighet längre att köpa enfärgade och stilrena kalsonger. CDLP (belönade med Cafés Stora Modepris 2016 för Årets underkläder), hippa danska märket Wood Wood och svenska Allvar är några de klädmärken som levererat snygga kallingar.

2. Sweatshirts och hoodies 

herrmode

Den klassiska sweatshirten är ett lika användbart som lättmatchat plagg i den moderne mannens garderob. Enkelt att bära lager-på-lager och smart att bära när du vill få en stel och dressad look att se något sportigare och mer avslappnad ut i. Cafés moderedaktör listar 8 stilsäkra hoodies i denna artikel.

3. En klassisk skinnjacka

skinnjacka

Få plagg är lika ikoniska – och kan få dig att se lika cool ut – som en svart skinnjacka. Skinnjackan har oändligt med användningsområden och har under en lång tidsperiod varit det självklara valet av ytterplagg för de stora film- och musikstjärnorna.

4. Den vita skjortan

vit skjorta

En vit skjorta sviker aldrig – och du kan nog aldrig få för många av dem där hemma. Precis som skinnjackan går den vita skjortan att styla till allt, oavsett stil. En sak som du kan vara säker på är att den vita skjortan vid nästan alla tillfällen får dig att se stiligare och fräschare ut.

5. Weekendväskan 

weekendEtt nytt år innebär säkert ett och annat nyårslöfte kring träning och resor. Packa dina plagg snyggt samtidigt som du adderar en stilsäker accessoar. Välj en stilren väskmodell i canvas, läder eller något annat tåligt material som du kan ha nytta av en lång tid framöver.

6. Bra bas T-shirtar

t-shirt

En klassisk T-shirt är helt rätt, 365 dagar om året. Oavsett om det är en vit, beige, grå, svart eller mörkblå T-shirt så skapar plagget en mängd olika stil-möjligheter eller kan bäras snyggt i all sin enkelhet, precis som den är. Hittar du någon favoritmodell eller märke är ett tips att passa på och köpa dubbletter – man vet aldrig när det mest omtyckta plagget slutar att tillverkas eller liknande.

7. Vita sneakers

Adidas Stan Smith Sneakers

Ett par vita sneakers är nog bland det snyggaste du kan trä på fötterna, oavsett årstid. Och visst kan du bära dem till både smokingfesten och till shorts på stranden. En av de mest ikoniska sneakers-modellerna är Adidas Originals modell Stan Smith som tidigare år även blivit utsett till en av världens mest inflytelserika sneakers.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.