Hoppa till innehåll

Café väljer ut de 10 snyggaste vida byxorna – från 479 kronor

Markus Aamisepp

Trenden med att släppa lös byxan fortsätter. Här är 10 av de snyggaste alternativen.

Det fanns en tid där bärande av vida byxor var att göra det otänkbara. Trenden med tryckförbands-tajta brallor kulminerade någonstans i slutet av 00-talet – men på senare år har man kunnat skymta allt lösare benkläder på diverse catwalks runtom i världen.

Det är ju lätt att vara efterklok och fördöma utseendet på det rysligt åtspända tyget från Cheap Monday-jeansen som kramade om dina stackars lår strax efter millennieskiftet. Men trender kommer och går. Vad som dock bör uppskattas med dagens byxströmningar är att allt är otroligt mycket bekvämare.

I och med att det fortfarande lanseras nya varianter på breda byxor och återkommer ständigt i diverse look-books handlar trenden inte om någon kortlivad eller cyklisk strömning. Därför bör du inte heller vara orolig över att du kastar pengarna i sjön när du införskaffar ett nytt par.

För att fira att den breda byxan är här för att stanna har vi valt ut 10 snygga varianter från billigare onlinebasarer som Asos och Weekday till snäppet fräsigare modehus som Société Anonyme.

1. Asos – 479 kronor

Vida byxor behöver faktiskt inte kosta skjortan. Nej, är plånboken inte rågad just nu eller du helt enkelt inte vill lägga några större pengar på kläder är dessa svarta finbyxorna från Asos toppenalternativ.

2. Dickies – 500 kronor

Klassiska work-wear-märket Dickies har flera bra alternativ när det gäller breda byxor. Men vill du passa på att vara lite sommarfräsch är dessa beiga varianter ett go-to-val.

3. Weekday – 600 kronor

Liva upp utstyrseln med ett par mönstrade byxor från Weekday för en förmånlig peng. Kombinera med en vit t-shirt, svart polotröja eller en huvtröja för en mer ledig look.

4. ARKET – 799 kronor

Bär du upp de här beiga byxorna från svenska Arket faller det sig naturligt att du även håller en Aperol Spritz i handen. Ja, mer somrigt blir det bara inte. Kombinera med t-shirt och en mörk overshirt för ett stilsäkert resultat.

5. COS – 990 kronor

Det KAN verkligen inte bli fel med Cos svarta vida byxor med elastisk midja. Går att kombinera med det mesta och är bas-brallorna du förtjänar.

6. Filippa K – 1 900 kronor – 950 kronor

Skynda fynda! Filippa K:s Samson-byxor är just nu rabatterade med 50 procent och det finns många storlekar kvar att välja på. Med ledig passform och pressveck fram och bak får du volymen och den skräddarsydda looken ett par vida byxor ska ha.

7. Stüssy – 1 447 kronor

Ännu ett par vida byxor med elastisk midja från street-wear-märket Stüssy. Med roligare färg och mönster livar de upp resten av utstyrseln. Finns även en matchande överdel att kombinera med.

8. Mr. P – 2 006 kronor

Är du modeintresserad men inte känner till hemsidan Mr. Porter bör du ägna sisådär en halv arbetsdag åt att kolla igenom urvalet. Den italienska klädåterförsäljaren har allt från formella kläder till street-wear, en massa modejournaler och tips på det senaste och bästa inom kategorin ”herrmode”. Sedan har de också en del egna kläder – inte minst dessa vida och krämiga byxorna som går att kombinera med de flesta tröjor och t-shirts du redan har i garderoben.

9. Société Anonyme – 2 605 kronor

Dessa chinos med raka ben och hög midja från italienska Société Anonyme kommer inte att svika dig i sommar.

10. Maison Kitsuné – 4 053 kronor

Nu drar vi iväg i pris. Men har du sparat ihop pengar för ett par ruggigt snygga byxor är dessa gråa varianterna från det franska märket Maison Kitsuné ett solklart alternativ. Bär upp med ett svart och snyggt bälte för bästa resultat.

Alla produkter på Café är noggrant handplockade av våra redaktörer. Vissa av artiklarna innehåller affiliatelänkar vilket innebär att vi får en liten provision om du väljer att köpa något. Läs mer om hur Café jobbar med affiliatelänkar här.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.