Annons
Annons

Staffan Heimerson och Niclas Hammarström vann nyligen Tidskriftspriset 2013 i kategorin Årets Journalist för Caféreportaget ”Infernot inifrån” om kriget i Syrien.

Den 18 sidor långa katastrofskildringen, Cafés största någonsin, kallades ”årets mest skrämmande och viktigaste reportage” av Sveriges Tidskrifters jury.

Annons

Nu kan du läsa det hyllade reportaget i en specialutgåva för iPad. Helt gratis.

– Staffan pitchade idén om reportaget med argumentet att ”svenska medier har tröttnat på att rapportera om Syrien och folk har börjat förtränga det som sker i landet”, säger Cafés chefredaktör Jens Stenberg, och fortsätter:

– Staffan och Niclas ville ändra på det genom att synliggöra tragedin som alltjämt pågår i Syrien – och därför vill vi stötta dem i den kampen genom att återpublicera reportaget digitalt och sprida det till ännu fler läsare, säger Jens Stenberg.

I specialutgåvan för iPad har Café valt att skänka annonsplats till Unicefs och Svenska FN-förbundets Syrieninsamlingar.

– iPad-utgåvan är interaktiv, så man kan till exempel klicka på Unicefs annons och direkt komma till deras biståndssajt. Reportaget har också fått ”talande bildtexter”, där Niclas Hammarström berättar med egna ord om de bilder man klickat på, säger Jens Stenberg.

Om du vill läsa Cafés Syrienreportage i Ipad, gör så här:

1) Sök på ”Magazine Café” i App Store i din iPad.

2) Ladda hem Cafés app gratis.

3) Starta appen och ladda hem specialutgåvan gratis.

Annons

Dela (19)
Tweeta

Annons


Laddar