Annons

Cafés Magda Gad kan vinna priset som Årets journalist

Cafés Magda Gad är nominerad till Tidskriftspriset i kategorin årets journalist för sina skildringar om hur ebolaviruset drabbade flera afrikanska länder och dess invånare. – Få lägger ned det arbete som Magda gör på sina historier och jag hoppas verkligen att det håller för att vinna, säger Cafés chefredaktör Jonas Terning.

Tobias Skagerström

magdagad

Magda Gad har skrivit flera gripande och starka historier för både Cafés magasin och i sin blogg på Cafe.se om hur ebolaviruset drabbat flera afrikanska länder. Ett arbete som nu uppmärksammas med en nominering till stora tidskriftspriset 2015 i kategorin årets journalist.

Annons

En välförtjänt nominering tycker Cafés redaktion.

– Fantastiskt! När Magda Gads texter från Liberia dök upp på redaktionen öppnade sig en helt ny värld.

Gilla Cafe.se på Facebook

Ebolarapporteringen hade dittills varit väldigt utbredd och skrivbordsfokuserad. Magda satte kött och blod till offren och de anhöriga, säger Cafés chefredaktör Jonas Terning.

Café har en lång tradition av vinnare av Tidskriftspriset med Jan Gradvall, Joel Persson, Jonas Cramby, Christer Berglund, Staffan Heimerson och Niclas Hammarström.

– För mig personligen är det här den mest välförtjänta nomineringen. Få, om ens någon, journalist lägger ner det arbete Magda gör på sina historier. Jag hoppas verkligen det håller för att vinna.

Juryns motivering för Magda Gad låter såhär:

”Ebolaviruset drabbade flera afrikanska länder med ett våldsamt utbrott 2014. Magda Gad skildrade katastrofen i en rad reportage i olika medier, bland andra Modern Psykologi, Café och Vi. Hon varierar utgångspunkt och berättelse med den drivna frilansreporterns starka känsla för den tänkta läsaren.”

De andra nominerade i kategorin är Mats-Eric Nilsson och Ulf Stolt.

Annons

Dela (263)
Tweeta

Annons


Laddar