Hoppa till innehåll

Café väljer sommarens 13 snyggaste shorts – från 350 kr

Sommarens snyggaste shorts 2020
Markus Aamisepp

Det är dags att börja blotta vader och lår! Café har samlat ihop sommarens 13 snyggaste kortbrallor för maximalt shortssjälvförtroende.

Inför varje sommarhalvår sitter stora delar av världens befolkning och ängsligt letar efter ett par shorts som ser så lite fåniga ut som möjligt. Och det är fullt förståeligt. Fenomenet är oförklarligt – men det är något med att exponera lår och vader som kan få en att känna sig blottad och kanske lite omdömeslös.

Visst finns luftiga linnebyxor som du kan kompensera dina sommarvarma ben med – men ibland är det helt enkelt alldeles för varmt. Du kan inte kontrollera klimatet, du är inte Gud. Världen skapades med en gassande sol och då får man göra vad man måste för att anpassa kläder efter väder.

Men det råkar faktiskt också vara så att det finns snygga kortbrallor där ute. Det gäller bara att leta noga, pröva olika modeller och testa att kombinera de kortare underdelarna med kompatibla och somriga toppar. Det blir bra, med andra ord. Du är värd ett par snygga shorts – och just därför har vi på Café samlat ihop 13 av sommarens snyggaste par så du kan göra stan, landet eller jobbet (ja, se där) med maximalt shortssjälvförtroende.

1. Weekday – 350 kronor

Ett klassiskt par shorts i linne som du kommer att vara tacksam över att äga under de mest tempererade sommardagarna.

2. Dickies – 399 kronor

Mjukisshorts ska bara inte funka. Men så kommer Dickies och skyltar dessa krämiga varianter och vips säger det, så börjar köpefingarna nafsa efter kreditkortet. Ja, bär upp ett par ljusa och mysiga bomullsbyxor från Dickies för sommarens snyggaste avslappnade look.

3. Stüssy – 561 kronor

Stüssys lila 80-talsinspirerade badbyxor funkar lika bra i våra svenska bitande vatten som på stan. Kontrastera resterande outfit med lite färg – det blir folk glada av.

4. Iets Frans – 574 kronor

Tillfredsställs du av rutiga mönster är dessa luftiga throwback-shorts från Urban Outfitters egna märke Iets Frans ett solklart val.

5. COS – 590 kronor

Somrigt, fräscht och får dig att se ut som en riktig sommarängel bland annars marinblåa och beiga shortsmänniskor som är ute på vift. Går dessutom att kombinera med det mesta.

6. Polo Ralph Lauren – 655 kronor

Ett par OTROLIGT förlåtande shorts från Polo Ralph Lauren. Är du ute efter ett par klassiska kortbrallor som du fritt kan kombinera kläder med och smälta in med resten av sommarsverige är dessa ett go to-par.

7. ARKET – 690 kronor

Dessa längre shorts med elastisk midja från svenska ARKET skriker sommar. Kombinera gärna med deras overshirt i samma mönster och en vit t-shirt så är du sedan beredd att göra stan med sommarens bästa outfit.

8. Carhartt Wip – 849 kronor

Ett par maffigare kortbyxor från workwear-märket Carhartt för en snäppet stökigare look.

9. Stone Island – 1 455 kronor

Den bästa komplimangen du kan få av att bära upp ett par badbyxor är att de passar minst lika bra som vanliga shorts. Här har du ett exempel på ett par som inte ens de mest avancerade av mänskliga ögon låter passera som enbart simbyxor. Matcha liberalt och passa samtidigt på att flasha Stone Island-märket på vänster sida.

10. Marrakashi Life – 1 520 kronor

Avslappnade shorts är poppis i sommar och de här spexigare varianterna från det New York-baserade märket Marrakashi Life är ett av de snyggaste paren.

11. Lou Dalton – 2 340 kronor

Den bredbenta byxan – och inte minst de bredbenta shortsen – bärs av moderiktiga människor och farbröder som gillar att spela dart. Vilken av dessa kategorier människor du identifierar dig med spelar ingen större roll. Det som har betydelse är att de här vida shortsen från Lou Dalton är ett av sommarens snyggaste varianter och klaffar otroligt bra med en instoppad piké.

12. AMI – 2 699 kronor

Sommarens vräkigaste cargoshorts kommer från AMI och är tillverkade i japanskt gabardinbomull. De här shortsen är allt annat än pappa-cargobrallor, sitter högt upp på midjan och kommer ge dig många komplimanger.

13. Off White – 4 495 kronor

Aj, aj, aj. Nu blev det dyrt. Men har du en rejäl budget för shortsinköp har du här ett par lyxiga statement-brallor som visar på lite behövlig sommarattityd.


Alla produkter på Café är noggrant handplockade av våra redaktörer. Vissa av artiklarna innehåller affiliatelänkar vilket innebär att vi får en liten provision om du väljer att köpa något. Läs mer om hur Café jobbar med affiliatelänkar här.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.