Café väljer vårens snyggaste cardigans

Kurt Cobain med cardigan, gitarr och cigarett

Den perfekta kombinationen av bekvämt och uppklätt. Cafés modechef Daniel Lindström väljer 5 stiliga stickade tröjor att möta våren i.

Daniel Lindström | Foto: Getty  |  Publicerad 2021-03-24 16:11  |  Lästid: 2 minuter

Ju tunnare en cardigan är, desto enklare är det att använda den till ett par kostymbyxor. När koftan är grov i stilen är det snyggare att kombinera med jeans.

1. Punkigt från Stüssy 

Ca 1 900 kr

Jacquardstickad kofta i ull och mohair med abstrakta maskmotiv. Låter som en dröm, eller hur? Skatemärket Stüssy vet hur man gör kläder med mycket attityd.

Läs mer om produkten eller köp den här.

2. Klassiskt från A.P.C.

Ca 2 000 kr

Modellen “Samuel” i tunn merinoull har funnits med i franska A.P.C:s kollektion sedan starten 1987. Det är inte svårt att förstå varför. Ett dressat val som passar perfekt till kostymbyxor.

Läs mer om produkten eller köp den här.

3. Dressat från Hugo Boss

Ca 2 000 kr

En cardigan med sjalkrage skapar ett mer uppklätt intryck. Det blir lite som att bära en mjuk kavaj. Därför kan du ha den här koftan både till ett par jeans i rådenim och en udda kostymbyxa.

Läs mer om produkten eller köp den här.

4. Färgstarkt från Acne Studios

Ca 2 850 kr

Visst blir man gott humör av rosa? Tänk den här koftan i sommar till ett par slitna blå jeans – given succé! Acnes cardigan är gjord i lättviktsull vilket gör den väldigt behaglig att bära.

Läs mer om produkten eller köp den här.

5. Mjukt från Marni

Ca 8 000 kr

Italienska Marnis cardigan är stickad i ett extremt mjukt och fluffigt mohairgarn. Det finns risk att folk kommer stoppa dig på gatan bara för att få känna på koftan. Bär till jeans eller ett par marinblå chinos.

Läs mer om produkten eller köp den här.


Alla produkter på Café är noggrant handplockade av våra redaktörer. Vissa av artiklarna innehåller affiliatelänkar vilket innebär att vi får en liten provision om du väljer att köpa något. Läs mer om hur Café jobbar med affiliatelänkar här.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2021-03-24 16:11