Cafés EM-svep: Toivonens tennisögon, VNL:s snusläpp och spanska servitörer

Cafés EM-svep är listan som samlar det senaste dygnets händelser från fotbollsfesten i öst. Målen, citaten, klavertrampen och det roligaste från fotbolls-EM 2021. Häng med!

Robin Åberg  |  Publicerad 2021-06-15 16:22  |  Lästid: 2 minuter

Nu när svenska landslaget gjort sin första match har EM dragit igång på riktigt. I den här artikelföljetongen sammanfattar vi det bästa, roligaste, knäppaste och galnaste från det senaste dygnet – ja, saker du inte vill missa från fotbolls-EMs alla hörn. Idag har vi stort fokus på den viktiga, viktiga svenska poängen mot Spanien.

1. Toivonens tennisögon

Foto: SVT

Vänster-upp-höger-ner… Toivonens kommentarer i SVTs studio må ibland fastna med stödhjulen i efter-match-intervju-träsket som den relativt färske landslagsspelare han är. Ögonen däremot är det lika full fart på som hos publiken på Wimbledon och vem kunde ana att Olas och Björn Gustafssons minspel framför kameran var så lika?

2. Iskall Isak bjöd på Elmander-show

Den enda offensiva behållningen för svensk del var Alexander Isak som inte verkade det minsta berörd av att det här faktiskt var hans mästerskapsdebut. Under tiden han var på plan fanns det ju faktiskt hopp om ett svenskt mål, och visst var det trist när Janne plockade av honom.

Isak hyllades med rätta stort av Radiosportens expert Johan Elmander efter matchen och kanske väckte Isaks dribblingsräd goda minnen till när han själv fintade bort ett helt försvar.

3. VNL firar "Matchens lirare" med snusläpp

Efter en sån dunderinsats där mittbacksparet från Västerås tillsammans med Robin Olsen höll undan trots ett historiskt spelövertag för Spanien är man väl värd en snus. Victor Nilsson-Lindelöf stoltserade efter matchen med både priset för matchens lirare och EM:s hittills bästa snusläpp.

4. Svenska fans dyker upp överallt

Trots att restriktionerna fortsatt gör trupperna av svenska fans något decimerade i mantal lyckas de synas och höras rätt bra ändå. Under uppladdningen till matchen ekade klassikern ”andra sidan är ni klara?” över Sevillas torg. Reaktionen på call and response-visan från servitören som hamnade mitt i det hela är obetalbar.

¿Que pasa?

Världens bäste hockeyback Victor Hedman och hans Tampa Bay Lightning spelar just nu semifinaler i kampen om att lyfta Stanley Cup, men som den fotbollssnörd han är missar han inte en enda chans att stötta fotbollslandslaget. Under en presskonferens, morgonen efter förlusten mot New York Islanders och innan Sveriges match mot spanjackerna, valde Heddy bort den sedvanliga lagdressen för att istället visa sitt stöd.

Victor Hedman, som även är ett stort Manchester United-fan, döpte sin son till Rio, efter United-legendaren Rio Ferdinand. Efter gårdagens triumf (för triumf var det väl) borde Victor stå högt upp på listan när det är dags att döpa nästa unge.

5. Eriksen ger tummen upp från sjukhussängen

Allt annat som hänt under EM hamnar såklart i skuggan av vad som hände Christian Eriksen. Jämfört med livet självt är fotbollen betydelselös.

Tummen upp från sjukhussängen är det bästa vi sett under mästerskapet och vi skickar all kärlek vi kan till Christian och hans familj.

6. Cristiano Ronaldo säger nej till Coca-Cola

”Aaagua”

Han må vara en av de största fotbollsspelarna någonsin men de stora ordens man har CR7 aldrig gjort sig känd som. Efter ”SUUUUU” som han skrek efter en Ballon d'Or-vinst har vi nu ett nytt bevingat citat från portugisen.

Coca-Cola på glasflaska må vara alldeles utmärkt men vad fan gör dom på podiet. Fotbollsspelare dricker inte Cola, de dricker vatten och tydligen så snusar de också – i alla fall svenska mittbackar.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2021-06-15 16:47