Annons

STOLTA SPONSORER AV CAFÉS STORA MODEPRIS 2018

 

 


Den perfekta mixen mellan dressat mode och stilrena funktionsplagg – där dominerar J.Lindebergs Jessy Heuvelink totalt just nu. Därför utser Café honom till Årets designer 2013.

– Det är en stor ära och ett bevis på att vi är på rätt väg, säger han.

Annons

35-årige Heuvelink föddes i Holland, men flyttade till Sverige när han anlitades av J.Lindeberg för snart nio år sedan. Han har en bakgrund inom både haute couture (Christian Lacroix) och sportkläder (Adidas), vilket avspeglar sig i J.Lindebergs vinnande höstkollektion.

Gilla Cafe.se på Facebook

Den kombinerar exklusiva italienska ulltyger med tekniska material och har hämtat inspiration från ett lite oväntat håll: Stockholms stads­bibliotek, ritat av arkitekten Gunnar Asplund på 1920-talet.

– Byggnaden är helt fantastisk. Formen, färgerna och materialen.

I höstkollektionen har vi till exempel mycket koppar och mässing i dragkedjor, knappar och prints – det kommer från alla beslag, handtag och detaljer i golvet på biblioteket, berättar Jessy Heuvelink.

J.Lindebergs stil är så framgångsrik att man ser många andra märken och kedjor närma sig samma sorts look. Det är inget som oroar Heuvelink:

– Man måste köra sitt eget race och chansa lite. Karl Lagerfeld sa en gång att en designers jobb är att ge folk det de inte visste att de ville ha. Helt rätt!

Juryns motivering: Jessy Heuvelink och J.Lindeberg går i bräschen för det urbana herrmodet: sylvasst skrädderi och tekniska fuktionsplagg. Ingen annan designer tolkar det mer fingertoppskänsligt än han, från figurnära ullblazers till vadderade skidbyxor i nylon. Mitt i prick, Jessy – och grattis till titeln Årets designer i Cafés Stora Modepris 2013!

Se samtliga pristagare här.

Jessy Heuvelink fotograferad av Johan Nilsson.

Annons

Dela (66)
Tweeta

Annons


Laddar