Svenska Cakes nya elmoppe är storstadspendlarens våta dröm

Cake Makka Polestar elmoped

Cake växlar upp med kompakta elmopeden Makka.

Joel Ågren | Foto: Cake  |  Publicerad 2021-09-09 10:51  |  Lästid: 2 minuter

Attitydsfriska svenska mc-makarna Cake har på kort tid vunnit såväl motor- som designvurmares hjärtan med sin minimalistiska design och eldrivna ambitioner. Cakes nylanserade tredje modell, kompakta elmoppen Makka, är den medvetne storstadspendlares våta dröm. Och en förhållandevis prisvärd sådan, åtminstone med Cake-mått mätt.

Den lättviktiga men samtidigt robusta mc:n kommer i två modeller: instegsvalet Range, med en räckvidd på 60 km, en toppfart på 25 km/h och en prislapp på 35 000 kr, samt kraftpaketet Flex, med en räckvidd på 50 km och en toppfart på 45 km/h.

Modellen, döpt efter det gutniska ordet för ”insekt”, kommer dessutom med en rad olika valbara tillbehör – från toppboxar till barnstolar – samt ett avtagbart batteri som laddar från 0 till 100 på tre timmar. Känner du ett extra starkt behov av att sticka ut på väg till jobbet så rekommenderas limiterade modellen Makka – Polestar Edition – elbilsuppstickarens egen skräddarsydda version av Cake-modellen med slimmad LED-strålkastare, svarta detaljer, brandgul stötdämpare från Öhlins och en kabel som gör det möjligt att ladda Makka-batteriet med hjälp av flaggskeppsmodellen Polestar 2.

– Istället för att slösa tid på att sitta i bilköer, leta efter parkeringsplatser eller att tränga ihop oss i fullsatta tunnelbanetåg vill vi tillsammans med teamet på Polestar se till att framtidens mobilitet är flexibel, tillgänglig och utsläppsfri, säger Stefan Ytterborn, VD och grundare för CAKE.

Första leveranserna av Makka sker i början på 2022. Gör som Kanye West – beställ fyra.

Cake Makka Polestar elmoped
Flaggskeppsmodellen Makka Polestar.
Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2021-09-09 10:54