Hoppa till innehåll

”Call me by your name”-huset till salu – nu kan du bo som i succéfilmen

David Johansson

Villan från den Oscarsnominerade filmen, i Lombardiet i norra Italien, är till salu. Priset? Ungefär 21,5 miljoner kronor.

Luca Guadagninos film Call Me by Your Name blev en omedelbar publiksuccé och har hyllats som en av 2017 års bästa filmer. Den har blivit nominerad till fyra stycken Oscar, bland annat i den prestigefyllda kategorin Bästa film.

Filmen handlar om Elio (spelas av tokhyllade Timothée Chalamet), som bor med sin familj i Italien. En sommar får de besök av en amerikansk forskarassistent, Oliver (Armie Hammer), och snart börjar känslor uppstå mellan Elio och Oliver. Huset familjen Perlman bor i har en central roll i filmen – åtminstone det gemensamma rum som Elio och Oliver delar mellan sina varsina rum – och nu är det alltså till salu till kanonpriset 21,5 miljoner kronor.

Byggandet av huset inleddes redan på 1500-talet, har 14 sovrum och sju stycken badrum. Inledningsvis var det en fort, innan man gjorde om det till bostad. Enligt regissören Guadagnino var han nära att köpa villan innan han blev introducerad till manuset till Call Me by Your Name.

Foto: IBL

Artikeln publicerades först på Femina.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.