Hoppa till innehåll

Se bilderna – här firar Johan Renck, Rebecca & Fiona och Seinabo Sey nya kalsongmärket

Markus Thunberg

Glöm typiska kalsongmodeller som Cristiano Ronaldo och Fredrik Ljungberg – när CDLP bjöd in till fest kom ett mycket stiligare gäng.

CDLP heter ett nytt svenskt kalsongmärke, grundat av Christian Larson och Andreas Palm, som lanserade sina första modeller i Stockholm i veckan. Café var så klart på plats under festen och bilderna kan du se längst ner i den här artikeln.

CDLP_TakeOff07_EmineSander_AndreasPalm_GabrieleHackworthy_LouiseSondlo_ChristianLarson
Emine Sander, Andreas Palm, Gabriele Hackworthy, Louise Sondlo och Christian Larson.

1
2

Men till kalsongerna.

Grundaren Christian Larson berättar att han och kollegerna hade tröttnat på att det inte fanns några bra kalsonger.

– Alla kalsonger vi såg hade stora logos, gjordes i Kina och riktade sig till en sportig man. Vi ville göra något för oss som inte är så sportiga, men tycker om att klä oss snyggt – och sexigt, säger han.

Sexigt?

– För kvinnor finns det alla möjliga typer av underkläder, från sådana de har till vardags till underkläder för dejten och den stora balen. Men vi killar ska alltid ha sportkalsonger. Det ville vi ändra på.

Vad är det för fel på sportkalsonger?

– Inget, men det har saknats alternativ. Det kan komma in en välklädd kille på gymmet och så visar det sig att han har blinkande lampor under byxorna, så måste det inte vara.

Var har ni hämtat inspiration?

– Alla har på sig jeans och vi ville att kalsongerna skulle påminna om denim, sömmarna och vår diskreta signatur sitter som på jeans.

Vem är kalsongerna för?

– Vi kallar det dreamers and explorers, drömmare och levnadsglada. Kalsonger har alltid frontats av personer som Cristiano Ronaldo och Fredrik Ljungberg, vi vill visa upp en annan man, en mer intelektuell man. En man som åstadkommit någonting utanför sportens värld.

Vad skiljer era kalsonger från ett par för 59 spänn på H&M?

– Det här är en premiumprodukt, de görs med kärlek i Portugal av ett fantastiskt material. De säljs i en förpackning som är värdig att ge i present och eftersom vi använder materialet lyocell håller kalsongerna sig snyggt svarta.

Vem är den snyggaste mannen i kalsonger någonsin?

– Steve McQueen, och Arnold Schwarzenegger. Det finns en fantastisk historia om när Arnold skulle marknadsföra sitt gym i Wien och gick i bara kalsonger genom staden. Steve McQueen förstod tidigt hur man sportar kalsonger.

https://instagram.com/p/BEyBRLSoxEn/

Till sist, vilket annat plagg ska man matcha med kalsonger?

– Solglasögon.

CDLP:s kalsonger kostar 349 kronor och säljs på Jus på Brunnsgatan i Stockholm och på CDLP.

Klicka på bildspelet för att se alla festbilder!

Foto: Fabian Wester

[allergallery id=”72578″]

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.