Hoppa till innehåll

Champagnebar bland nyheterna vid Edens sommarpremiär

Ett säkert sommartecken i Stockholm är den stundande premiären för Restaurang Eden, som i år bjuder på en hel del nyheter.

Beläget vid ett gammalt sjöfartshus från 1800-talet har den lilla lummiga halvön på Smedsudden i Stockholm blivit ett populärt besöksmål ända sedan öppningen 2022. Nu drar det ihop sig till sommarpremiär för en ny säsong på Eden.

Den tredje säsongen bjuder på en hel del nyheter. Bland annat kommer besökare att ha möjlighet att slå sig ner vid den nya Solsidan som öppnar längst husets ena kortsida, där gäster kan njuta i solen med ett glas bubbel från den nya Champagnebaren. Önskar man en mer sjönära upplevelse tar man sig istället ner till vattenbrynet nedanför huset där bastun med tillhörande vinbar och kajakuthyrning håller öppet även i år.

Foto: Eden
Foto: Eden

Inne i huset har villans historia som tidigare sjöfartshus blivit ännu mer accentuerad med en helt ny sjömansbar som serverar cocktails och somriga drinkar, allt kurerat av Jakob Sandersjöö som är ny barchef på Eden. Jakob, som för övrigt är ett välbekant namn för besökare av omskrivna baren Lucy’s Flower Shop, berättar om visionen för den nya säsongen:

”Vi tänker följa samma röda tråd som i köket, där vi har en fot i medelhavet och en i Mälaren, och arbeta med samma lokala råvaror som du även kan finna runt om Eden.”

Eden slår upp portarna till restaurangen den 1 maj. vinbaren på bryggan öppnar samtidigt som den stora sommarpremiären för uteserveringarna den 22 maj.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.