Hoppa till innehåll

Eden storsatsar – så blir populära Stockholmskrogen sommaren 2023

Eden sommarkrog Stockholm

En av förra årets trevligaste sommarkrogar skalar upp rejält i vår och sommar.

Förra sommaren öppnade krogen Eden i det nyrenoverade gamla 1800-tals Annexet på Smedsudden på Kungsholmen i Stockholm. Den nya krogen blev snabbt en sommarfavorit för stockholmare och många tyckte att den hade känslan av populära sommarklubben Trädgården. Inte så konstigt kanske, det var (och är) nämligen Trädgården-gänget med Jakob Grandin i spetsen som ligger bakom Eden.

Över 200 000 besökare hittade till den lummiga sommarkrogen innan man bommade igen för sommaren. Den 3 maj är man tillbaka för en ny vår- och sommarsäsong, och i år väljer man att höja insatserna rejält. Förutom att vara ett ställe där du käkar och dricker gott ska du även kunna utöva yoga, paddla kajak och basta.

Under träningsparollen ryms träningsklasser som bland annat innefattar löpning, kajakpaddling och yoga. Dessutom öppnar Eden en bokningsbar bastu med trivsam utsikt över Riddarfjärden. Den nya löparklubben och bastun drar igång 17 maj och övriga träningsklasser i samband med sommarpremiären 31 maj.

”Det känns helt magiskt att efter ett smått turbulent uppstartsår verkligen få arbeta ut vår vision – Eden som ett nav mellan rekreation, kultur och smaker bara ett stenkast från stadens puls. Vi ser fram emot att se Stockholm vakna med morgonyoga, fortsatt med bastubad, magiska varma luncher, eftermiddagsjazz i dungen för att sedan avsluta kvällen dansandes under stjärnorna”, säger Jakob Grandin, en av Edens grundare.

På matfronten förstärks restaurangen med stjärntindrande Michelinglans. Kökschefen Pär Stenberg med tidigare bakgrund från internationella kök med Michelinstjärnor som Ron Gastrobar i Nederländerna och andra omtalade restauranger i både Stockholm och Göteborg är ett nyförvärv för säsongen. Under sommaren kommer man dessutom presentera två helt nya matkoncept.

Nu brakar snart undertecknad in i redovisningsväggen av alla nyheter, men det finns en sista: Eden satsar på stand-up-klubb under sommaren. Bakom klubben står komikern Christoffer Nyqvist som kommer att bjuda in komiker från hela landet.

”Standup på Eden kommer hållas fem kvällar under sommaren, från juni till slutet av augusti. Varje kväll kommer ett par av mina favoritkomiker, kända från poddar och tv, att uppträda. Det ska vara som en proffsig källarstandtup-klubb fast utomhus”, säger Christoffer Nyqvist och fortsätter:

”Komikerna kör ungefär lika länge och de flesta är etablerade, men jag har också bokat in ett par nyare förmågor som jag är övertygad om kommer funka utmärkt. Om du ska gå på standup i sommar borde du välja den här klubben för det är den enda som erbjuder humor, sol och bastu. Slå det Big Ben.”

Kan du avslöja några komiker som kommer att uppträda redan nu?

”Några namn som är klara är Jesper Rönndahl, Johanna Wagrell och Henrik Nyblom.”

Restaurang Eden och cocktailbaren har premiär redan onsdag 3 maj. Bastun öppnar för bokningar den 17 maj och sommarpremiären sker onsdag 31 maj.

Edens öppettider vår- och sommaren 2023

3 maj – 31 maj:
Onsdag – fredag: 17.00 – 00.00
Lördag: 11.00 – 00.00
Söndag: 11.30 – 17.00

31 maj – 3 september:
Måndag – tisdag: 17.00 – 00.00
Onsdag – lördag: 11.30 – 01.00
Söndag: 11.30 – 17.00

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.