Coachella 2019 i 15 festivaldoftande bilder

Missade du Coachella i helgen? Vi med. Misströsta dock inte, här är den kaliforniska festivalen sammanfattad i 15 levnadsglada bilder.

Markus Thörnhammar  |  Publicerad 2019-04-15 15:24  |  Lästid: 3 minuter

1. Indio, Kalifornien

Årets festival markerade Coachellas 20-årsjubileum. Sedan starten 1999 (då akter som Beck, Chemical Brothers och Rage Against the Machine stod på scen) har den lilla staden Indio i södra Kalifornien varit värdplats för evenemanget som idag är en av världens största och mest kända festivaler.

2. Billie Eilish

Billie Eilish gjorde Coachelladebut i och med lördagens spelning, då hon under låten all the good girls go to hell tappade texten. Något som inte bekom den 17-åriga popsensationen som bara borstade av sig den skenbara tabben och kasserade in en go viralmacka på stjärnkontot.

3. Kacey Musgraves

Countrysångerskan Kacey Musgraves stod med Golden Hour för ett av förra årets mest hyllade album. Under helgens Coachella-framträdande hann hon med att bjuda upp 90-åriga internetkändisen ”Baddiewinkle” på scenen för en svängom samt stå för ett stycke osedvanligt spektakulär publikinteraktion.

4. Cardi B och Selena Gomez

Superstjärnorna Cardi B och Selena Gomez dök båda upp som gästartister under DJ Snakes set för att framföra brottarhitten Taki Taki.

5. Tame Impala

Det psykedeliska rockprojektet med rötterna i australienska Perth, Tame Impala, var lördagens headliner på stora scenen.

6. The 1975

Manchesterbandet The 1975 är större än någonsin och gjorde ett avbrott i sin pågående arenaturné för att spela på Coachella.

7. Lizzo och Janelle Monáe

Briljanta rap-esset Lizzo gjorde ett twerk-stint gästspel under likaledes briljanta Janelle Monáes Main Stage-spelning.

8. Jaden och Willow Smith

Tusenkonstnären Jaden Smith flankerades av systern Willow under lejonparten av sin första Coachellaspelning, där han också hissades upp i luften på en Tesla.

9. Weezer

Rockrävarna i Weezer var högtidligt klädda som en barbershop-kvartett och framförde sina favoritcovers.

10. Christine and the Queens

Kritikerrosade Christine and the Queens visade var skjort- och dansskåpet ska stå.

11. Idris Elba

Skådespelaren Idris Elba är aktuell med Netflix-serien Turn Up Charlie där han spelar en dj på dekis. I verkligheten är Idris Elba också en engagerad dj som passade på att förevisa sina turntable-färdigheter på Coachella.

12. Rosalía och J Balvin

Cafés absoluta favorit-alt-flamencoartist Rosalía hann inte bara med en egen spelning på Coachella, hon gästade också J Balvin för att framföra deras reggaeton-banger Con Altura.

13. Wiz Khalifa

Wiz Khalifa äntrade scenen till tonerna av Phil Collins In the Air Tonight innan han rev av ett knippe av sina brottarhits från de senaste åren. Han gick med andra ord ut 100 procent och sen ökade han.

14. Maggie Rogers

Maggie Rogers, känd från det här youtube-klippet, framförde sin folkdoftande R'n'B-pop. Sannolikt med den äran.

15.

Den kaliforniska solen lös över festivalbesökarna under den gångna helgen. På fredag drar Coachella 2019:s andra helg igång.

Kredd och inspo: NME.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2019-04-15 15:24