Hoppa till innehåll

Dagens mest otippade: Håkan Hellström spelar fotbollstränare i ny sportmusikal

Rasmus Blom, redaktionschef på Café Magazine

Håkan Hellström tränar ett gäng bedagade fotbollsstjärnor inför sitt livs match i en oväntad musikalfilm på sociala medier.

Turnéaktuelle Håkan Hellström kritiserades för bristen på överraskningar på sitt senaste album Poetiska försök. Det tar artisten igen med en kortfilm på TikTok och Youtube i vilken han iklär sig rollen som fotbollstränare för ett gäng bekanta ansikten.

Håkan Hellström tränar ett gäng kända fotbollslookalikes i en kvartslång musikalfilm på sociala medier.

I den tolv minuter långa Vem vill vara din vän när du tappat glansen, döpt efter ett av spåren på senaste plattan, coachar Håkan spelarna ”Ronaldå”, ”Zlaatan”, ”Mezzi” och ”Bæckham”, den senare i dubbel upplaga, inför en avgörande fotbollsmatch. Budskapet i den oväntade kortfilmen är, precis som i Håkanlåtar som Din tid kommer och Tro på livet, att aldrig ge upp hoppet.

”Glad att få träna dessa sköra killar. Försökte stärka dem inför fotbollsmatchen och kanske även i matchen mot sig själva. Vi hade många intressanta samtal. Det blev en fin film. Om vikten av att bygga upp mål, även när man upplever att ens tid är förbi. Att hitta nya mål och fortsätta kämpa för något”, skriver Håkan, som själv är en hängiven fotbollssupporter och spelat vänsterback i Göteborgsklubben Gais, på Instagram.

Fotbollsplanen är inte obekant mark för Hellström som skrivit Gais inmarschlåt Gårdakvarnar och skit.

Med repliker som ”Are you pepped?” bjuder Håkan på det man i Göteborg brukar kalla för ”Volvo-engelska”, ungefär lika sladdrig som Sveriges tidigare förbundskapten Erik Hamrén (”Let them win the whole shit” – för evigt i vårt minne) som Håkan för övrigt pluggat portugisiska med, vilket han avslöjade i en intervju med Café. Ingen svengelsk replik i filmen slår dock verklighetens oförglömliga Håkancitat ”I love cock books” till tv-kocken Jamie Oliver i Skavlan.

”Kastratsångaren från Västra Frölunda”, som gamle bandmedlemmen Hurricane Gilbert en gång kallade honom, har varit inblandad i musikalprojekt tidigare – 2013 hade långfilmen Känn ingen sorg premiär som baserades på Håkans låtar, och 2021 sattes musikalen Kärlek skonar ingen upp på Göteborgsoperan som även den byggde på Hellströms musik – men frågan är om inte det här är stjärnans mest skruvade hittills.

Fotbollsfilmen får ses som en pr-kupp för Håkans nya album och stundande sommarturné.

Vem vill vara din vän när du tappat glansen är regisserad av Filip Nilsson, som arbetat med bland andra Justice och Major Lazor, och har premiär på TikTok och Youtube kl. 20:00 den 16 maj. Kortfilmen fungerar som uppladdning inför Håkans omfattande Sverigeturné i sommar, som startar med en guerillaspelning i Barcelona den 31 maj, där filmen även utspelar sig.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.