Hoppa till innehåll

Se 19-åriga Håkan Hellströms okända tv-debut

”Jag är född rockstjärna!” Så säger en 19-årig Håkan Hellström i sin bortglömda tv-debut från TV4 Göteborg 1993.

Detta inslag har sannolikt glidit under radarn även för de mest dedikerade Håkan Hellström-fans, men det är extremt sevärt och obekvämt. Med andra ord obligatorisk tittning.

Så vad handlar det då om? Jo, Håkan och sångerskan/skådespelaren Jenny Willén gästar TV4 Göteborg i samband med en pjäs på Nationalteatern och skapar märklig, lite stel men rolig stämning gentemot programledaren Anna Jaktén. De är så fundamentalt osynkade med varandra på ett sätt som gör en riktigt underhållande tv-intervju.

Det ska sägas att Håkan är sig väldigt lik i kroppsspråket och i sättet att prata. På något sätt verkar hans personlighet ha varit färdigstöpt väldigt tidigt, vilket är fascinerande och fint att se. Han och Jenny pratar om att det ska bli kul att uppträda på Nationalteaterns stora scen, även om det är ”lite kallt” och ”jättestort och svårt att utnyttja ytorna”. Extra roligt med tanke på storleken på de scener Håkan skulle uppträda på ett gäng år senare.

Det hela är väldigt oskyldigt, goofy och teaternördigt. Tveklöst dagens Youtubefynd.

Se hela inslaget här:

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.