Hoppa till innehåll

Håkan Hellström gör sitt mest oväntade samarbete – släpper singel med Hov1

Håkan Hellström och Hov1.
Joakim Almén

Oj, oj. Den här såg man inte riktigt komma.

Sveriges kanske största artist under 2000-talet har gjort mängder av artistsamarbeten genom åren, bland annat med Silvana Imam, Veronica Maggio och The Latin Kings. Med en utsåld sommarturné och publikrekord på Way Out West i ryggen släpper nu Håkan en singel – med Hov1. Ett samarbete man faktiskt inte såg komma.

Låten heter Saudade och släpps imorgon fredag 8 september. På Hov1s Instagram berättar gruppen, i en megahyllning, om samarbetet med Håkan Hellström.

”Det är den största äran hittills i vår karriär att få gör en låt ihop med den största i svensk musikhistoria. Han är snabb, precis, genialisk och ännu finare än vad man tror (hur det nu ens kan vara möjligt) i vad som kallas det verkliga livet. Men framförallt, så är han bäst. Han har koll på allt. Vi pratade om Brasilien, Copacabana, samba, musik, hur det är att vara med i ett band och sådan enkla – men betydelsefulla saker. Håkans kärlek för musik lyser igenom när man pratar med honom. Och han får en att känna sig speciell. Som så många andra växte vi upp med att lyssna på honom. Hans låtar har lagt grunden för många idéer som har blivit till låtar vi har släppt. Att vi nu får bli en bråkdel av hans musikaliska arv betyder så mycket för oss. Och den här gången blev det 110% rock n roll.” 

Håkan Hellström under Way Out West 2023. Foto: Getty Images

Samarbetet är gissningsvis en nyhet som lär dela upp Håkan-fansen i två läger. Som en i Café-redaktionen sa precis: ”Det kommer alltid va över för Håkan från och med nu”.

LÄS OCKSÅ: Ur arkivet: Håkan Hellström intervjuas efter genombrottet med ”Känn ingen sorg…”

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.