Dags för grillpremiär? Här är 7 godaste rödvinerna till grillat just nu

Nej, våren är inte riktigt här. Men det hindrar ju inte att du plockar fram grillen, brassar på en bättre biff och korkar upp en pava rött. Här är sju grymma grillviner.

Andreas Grube  |  Publicerad 2018-04-09 14:10  |  Lästid: 2 minuter

 
Vivir Sin Dormir Monastrell Organico 2016
(nr 2559, 99 kr)
Maffigt och mustigt, enkelt men lättgillat och gott. Mogna körsbär, tobak och torkade örter dominerar doft och smak. Framfusigt utan krusiduller.


Allesverloren Shiraz 2016
(nr 29002, 109 kr)
Sydafrikanskt grillpang av bättre modell. Visst, stor och maffig i stajlen, men också med klockren balans och struktur. Sitter ihop tajt och tjusigt.


Château Pech-Latt 2017
(nr 2233, 109 kr)
Ung och lite kärv, men ge den ett par timmar i karaff så blommar de ut it nyanser av lakrits, svarta vinbär och torkade örter. Grillad entrecote med örtsmör är den perfekta kombon.


Elephant Hill Le Phant Rouge 2016
(nr 5498, 139 kr)
Kraft och elegans i skön harmoni, med både röda och mörka bär, kryddor och tobak. Bra allroundvin som sitter snyggt till både fågel och nöt.


Taurasi Feudi di San Gregorio 2012
(nr 6282, 159 kr)
Solkysst jord, torkad frukt, lakrits och örter i en stram men välsittande kostym. Ge gärna en timme eller två i karaff innan servering.


Seghesio Old Vine Zinfandel 2015
(nr 99288, 295 kr)
Är vanligtvis inget stort fan av zinfandel, men det här är fanimej en skåpnedställning av guds nåde. Koncentration och struktur – och perfekt balans mellan framfusig marmeladfrukt och återhållen elegans. Finns just nu i småpartisortimentet.


Ojai Santa Barbara County Pinot Noir 2015
(nr 5497, 299 kr)
Stöddig och lite musklig pinot noir i typisk Kalifornienstil. Gott om både fräsch bärighet och dov krydda. Perfekt till grillad kyckling med kryddiga tillbehör.

Dela på Facebook
Tweeta