Annons

Daniel Sturridge om fotbolls-EM, Zlatan och sin ikoniska målgest

Café möter Daniel Sturridge i en fotostudio i Liverpool och pratar fotboll – men även om hans drömmar om att göra musik och bli skådespelare.

Tobias Skagerström
Daniel Sturridge om fotbolls-EM, Zlatan och sin ikoniska målgest

daniel-sturridge-intervju

Daniel Sturridge kommer fri, skjuter bollen i mål med sin vänsterfot och springer ut mot sidlinjen för att fira med sin rytmiska robotdans. En välbekant syn i Premier League (i skrivande stund har Sturridge gjort 45 mål på 78 matcher för Liverpool).

Annons

Att Sturridge är van vid att agera framför kameran visar han även när Café träffar honom i en fotostudio i Liverpool. Han dansar inte men rör sig bekvämt medan fotoblixtarna smattrar.

Gilla Cafe.se på Facebook

Hur kom du egentligen på din måldans?

– Jag var i min lägenhet en dag och tog det lugnt som jag alltid gör. Musik spelades och jag började göra rörelsen. Jag vet inte varför det blev just den dansen för jag hade inte gjort den tidigare. Den blev ett internskämt mellan mig och mina kusiner, men nu roar dansen många fler.

Har du gjort dansen på en nattklubb?

– Några gånger, faktiskt. Det var mina vänner som började göra dansen och jag hängde på. Det var roligt för oss, men ingen annan på nattklubben fattade vad vi gjorde.

Kommer du någonsin att göra en ny måldans?

– Egentligen tycker jag inte dansen och har försökt byta, men då saknar människor den gamla och undrar varför jag inte gjorde den. Jag gör dansen för fansen, men det kommer att komma en ny.

Får vi se din måldans i sommarens EM?

– Jag hoppas det. Om gud vill så får jag göra dansen mer än en gång.

daniel-sturridge-cafe

Du slåss om startplatsen som anfallare med bland annat Harry Kane och Jamie Vardy. Hur ser du på det?

 – Jag tänker inte på sådant och har aldrig gjort. Ärligt talat så intresserar det mig inte vad andra spelare gör utan jag sköter mig själv och mitt spel.

Englands förbundskapten Roy Hodgson är känd i Sverige eftersom han tränade Malmö och Halmstad till stora framgångar under 1970- och 80-talet. Pratar han om det?

 – Det gör han faktiskt. Han nämner Malmö väldigt mycket och hur det var där, hur spelarna var och vilken taktik de använde. Han nämner inga enskilda spelare men använder fortfarande lite av samma taktik som från den tiden. Förhoppningsvis kan han göra England lika framgångsrika som lagen i Sverige.

Vad tycker du om Zlatan Ibrahimovic?

 – Han är en fantastisk spelare som gjort mycket för Sverige och kommer fortsätta göra bra ifrån sig. Han har presterat i flera ligor och om han kom till Premier League skulle han leverera även här.

Håller du kontakten med din förre lagkamrat Raheem Sterling?

– Vi pratar med jämna mellanrum för att kolla läget och kommer bra överens. Sedan hör jag av mig när jag är i Manchester och vi träffas. Han återvänder inte direkt så ofta till Liverpool längre.

sturridge-cafe

Förutom fotboll är du även intresserad av musik och bygger en studio i din lägenhet. Hur kommer det sig?

– Det är mest en hobby, men jag kommer att släppa en låt under ett artistnamn så att folk inte vet att det är jag. Jag vill att folk lyssnar på låten och inte bara dömer mig och säger: ”Åh, han försöker vara musiker nu. Håll dig till fotbollen, Daniel.”

Du har sagt att om du inte var fotbollsspelare så vill du arbeta som skådespelare. Varför det?

 – Det är ett kreativt yrke där man får uttrycka sig på ett annat sätt än som fotbollsspelare. Inom båda yrkena får man leva sina liv som man vill och inte ha så många begränsningar. Skådespelare får vara rockstjärnor och flyga gratis över hela världen. Det gillar jag.

Vad skulle filmen om ditt liv handla om?

– Den skulle handla om min uppväxt i Hockley som var ett tufft område med droger och kriminalitet. Det var svårt att hitta förebilder och den tiden var motsatsen till hur mitt liv ser ut i dag. Men filmen skulle inte ha för många galna scener utan barn ska kunna se den. Det ska vara mycket skratt och Jamie Fox skulle spela mig. För mig är det viktigt att inte ta sig själv på för stort allvar utan att kunna skratta åt sig själv.

Vi bad även Daniel Sturridge agera domare i modematchen mellan Lars Lagerbäck och Erik Hamrén – och domen var hård: ”Det där skulle jag bara ha på mig om jag blev tvingad”. Du hittar intervjun här!

Annons

Dela (48)
Tweeta

Annons


Laddar