Daniel Sturridge: ”Det där skulle jag bara ha på mig om jag blev tvingad”

Tobias Skagerström | Foto: All Over Press (Visionhaus/Corbis)  |  Publicerad 2016-01-17 08:19  |  Lästid: 2 minuter
sturridge lagerback hamren

Daniel Sturridge, som till vardags spelar i den engelska klubben Liverpool, hinner även med annat utanför planen. Ett av anfallarens stora intressen är mode och hans klädstil skiljer sig från många andra fotbollsspelares. Café träffade Sturridge i London och då berättade han att ett av hans favoritmärken är svenskt.

– Jag skulle beskriva min stil som tyst, stilren och lågmäld. Jag gillar att ha svarta kläder på mig som inte sticker ut. Mina favoritmärken är Dries van Noten, Acne och Niel Barret för jackor och blazers, säger Daniel Sturridge.

sturridgeuppe

Under sommarens EM i Frankrike hoppas anfallaren leda England långt i turneringen och få fira sina mål med sin berömda dansande målgest (om han inte är skadad det vill säga).

Men den kanske viktigaste matchen för oss svenskar ägde rum i London för ett par veckor sedan när Café åkte till London och bad Daniel Sturridge vara domare i modematchen mellan Sveriges förbundskapten Erik Hamrén och Islands förbundskapten Lars Lagerbäck. Så här säger Daniel Sturridge om de svenska tränarnas klädsel.

 

Erik Hamrén

erikhamren

– Det är en snygg, trendig och vuxen klädstil. Det är en tredelad kostym som sitter tajt. Klockan är snygg. Jag kommer troligen att klä mig så där någon gång i framtiden. Jag gillar det, säger Daniel Sturridge.

 

Lars Lagerbäck

larslagerback

– Det där är inte jag, så där skulle jag bara klä mig om jag blev tvingad. Jag tror inte att han valde de där kläderna utan han kanske var tvungen att klä sig sådär eftersom det är en del av lagets kläder, säger Daniel Sturridge.

 

Domslut

sturridge

– Det handlar inte om kläderna man har på sig, utan om hur personen är som tränare. Därför skulle jag vilja spela för den som får mig att prestera som bäst, säger Daniel Sturridge.

 

Slutsats: Hamréns kostym tilltalar Sturridge mer än Lagerbäcks tränarjacka, men när allt kommer omkring ska man inte döma en tränares förmåga efter klädseln. Ett diplomatiskt svar med tanke på att Sturridges nuvarande tränare blandar och ger…

jurgen klopp liverpool kladsel kostym
Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-04-22 16:03