”Prestigefyllda” rekordet – han är den mest dödade skådespelaren i Hollywood

Danny Trejo

Är det här ett rekord att sträva efter?

Lukas Nordén  |  Publicerad 2020-02-11 12:30  |  Lästid: < 1 minut

Om du någonsin sett en tuff och förskräcklig latinamerikansk skurk på bioduken så är chansen stor att du troligtvis stött på Danny Trejo. Skådespelaren är känd för filmer som Machete, Desperado och From Dusk till Dawn, och har sammanlagt varit med i över 250 filmer och tv-serier sedan den gode Trejo inledde sin skådespelarkarriär 1985. Trejo innehåller för stunden ett, till viss grad, prestigefyllt rekord – Hans karaktärer klarar sig sällan till eftertexterna vid liv.

Danny Trejos filmkaraktärer har varit skyldiga till många dödsfall genom åren, men Trejo har inte riktigt kommit undan med sina styggheter utan konsekvenser. Statistik framtagen av den luddiga online-bingosidan Buzz Bingo visar att Danny Trejo, med hela 65 dödsfall, tar hem priset för flest dödsfall genom filmhistorien.

För att ta fram siffrorna har Buzz Bingo använt sig av både Internet Movie Database (IMDB) och Cinemorgue. Den sistnämnda är en hemsida som enbart noterar dödsfall i filmer och tv-serier.

Nedan finns en video för dig som vill återuppleva några av Trejos dödsfall om och om igen. (Och ja, självklart innehåller klippet spoilers om varje film.)

På andra plats återfinns Sagan om ringen-mannen Christopher Lee – bland de dödsdömda karaktärer som Lee spelat finner vi bland annat Scaramanga i Bond-filmen The Man With The Golden Gun, Dracula i filmen I Draculas klor, Count Dooku i Star wars och Saruman i just Sagan om ringen.

På tredjeplatsen kommer Lance Henderson, som är mest känd för sin roller som Alien-skurken Bishop och Murphy i En Satans Eftermiddag.

Intressant är också att Danny Trejos skådespelarkarriär är betydligt kortare än Christopher Lees och Lance Hendersons. Trots det har Trejo lyckats samla på sig för dödsfall än respektive skådespelare. Att dö om och om igen på film är uppenbart ett vägvinnande sätt att ta sig in filmhistorien.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2020-02-11 12:31