Danska storstjärnan ska ta över efter Zlatan: Han har suttit på tronen länge

Johan Hedberg  |  Publicerad 2015-04-28 10:11  |  Lästid: 2 minuter

Eriksen

Café åkte till London för att sitta ner med Tottenhams danske mittfältskung Christian Eriksen och pratade om hemligheten till varför han är så bra i slutet av matcherna och hur han ser på att snart ta över tronen från Zlatan som världens bästa skandinav.

* * *

Lugnet efter stormen.

Så skulle man kunna beskriva radarparet som håller Tottenhams säsong och fans levande. Stormen är i det här fallet Harry ”Hurricane” och lugnet den danska superstjärnan Christian Eriksen.

Medan Kane dundrat in flest bollar för London-laget så har Eriksen smekt in de viktigaste.

Eriksens mål den här säsongen har i skrivande stund gett Tottenham 13 poäng – och han har framför allt avgjort en rad matcher i slut-minuten.

Vad är framgångsreceptet för att lyckas peta in bollarna i matchens sista skälvande minuter?

– Försäsongsträningen i år var den tuffaste jag någonsin upplevt. Det var mycket löpning, löpning, löpning. Det var tufft i början av säsongen, för då var vi rätt nertränade, men nu börjar det verkligen ge resultat. Jag har mer energi och känner mig fräschare i slutet av matcherna nu.

Trots sin ringa ålder, 23 precis som numret på ryggen, så har Christian Eriksen blivit utsedd till den bästa danska fotbollsspelaren två år i rad. Och det lär inte dröja alltför länge innan han tar över som den bästa skandinaviska fotbollsspelaren i världen.

– Zlatan har suttit på den tronen länge och vad han har gjort är helt otroligt. Jag är bara glad att jag får spela och visa vad jag kan. I slutänden får vi se om och hur länge jag får sitta på den där tronen.

ChristianEriksen-Henrik

Cafés Henrik Malmberg träffade Christian Eriksen i London i samband med lanseringen av Nikes sko Magista Obra FG.

* * *

Likheterna mellan de två är få. När Café träffar Christian Eriksen i London får man nästan känslan av att Zlatan skeppade det ”typiskt svenska” över sundet och att det råkade landa på Eriksen. Under hela sin uppväxt har han haft en nära relation till sin far, som ständigt har coachat och tränat sin son, och samtidigt betonat vikten av att vara ödmjuk, ha fötterna på jorden och låta spelet tala.

– Jag är glad för vad han har gjort för mig. När jag var mindre var det inte alltid lika kul, men nu förstår jag varför han gjorde det.

Vad tror du skiljer dig från alla andra skandinaver som har försökt lyckas i Premier League men inte klarat det?

– Jag vet faktiskt inte, ibland måste man vara på rätt plats vid rätt tillfälle. Du måste ha lite tur också: tränaren måste gilla din spelstil. Och jag har haft tur hittills. Man ser många spelare som kommer och går, men jag har haft turen att få stanna kvar en stund.

Precis som lugnet efter stormen.

Henrik Malmberg 

* * *

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2015-04-30 10:16