Café reder ut bråket mellan Zlatan och ”Milanos kung”

Romelu Lukaku i Inter och Zlatan Ibrahimovic i Milan

Barnförbjudna ord när Milanos två främsta tuppar (eller lejon) gjorde upp i ”Derby della Madonnina”.

Robin Åberg | Foto: Getty  |  Publicerad 2021-01-27 14:51  |  Lästid: 2 minuter

Gårdagens derby mellan Milan och Inter visade att fotbollsmatcher kan bjuda på galenskap, dramatik och tuppfäktning trots avsaknaden av publik. Just detta Derby della Madonnina, som det så grant kallas i folkmun, bjöd även på en infekterad match i matchen mellan Milans byäldste Zlatan Ibrahimović och Inters spjutspets Romelu Lukaku.

Zlatan greppade takpinnen direkt när han med precisionen hos en sann mästare satte dit 1-0 till sitt Milan men vad som hände precis innan halvtid kom att dra ett löjets skimmer över ”Lejonets” insats. Efter en tilltrasslad situation syntes Zlatan och Lukaku stångas och just i det här fallet kan vi tacka den publikfria arenan att vi fick ta del av munhugget som följde.

I klippet hörs Lukaku bjuda in Zlatan till att göra upp utanför plan varpå Zlatan svarar något i stil med ”Hämta din mamma. Gör din voodoskit, din lilla åsna”. En referens till när det ryktades om att Lukaku nekat en kontraktsförlängning med Everton för att hans mammas vodoo visat att sonen borde gå till Chelsea istället. Sanningshalten i den historien är dock tveksam och Lukaku har själv förnekat det.

Röster har höjts om att Zlatans påhopp var rasistiskt men detta tar Zlatan avstånd från på twitter och passar även på att ge ytterligare en känga till Lukaku.

Tjafset fortsatte sedan när spelarna skulle gå in till halvtidsvila då Lukaku dels ville fortsatta snacket om hans mamma och kallade Zlatan för ”little bitch”. Twitter går i sär i frågan om han sedan ropar ”I'll fuck you and your wife” eller bara ”Fuck you and your wife” efter Zlatan. Bedöm själva:

Båda spelarna fick ett varsitt gult kort för bråket och i andra halvlek kom Zlatan sent in i en duell på mittplan vilket resulterade i ett andra gula kort och därmed utvisning. Lukaku kunde senare visa att han förutom att snacka även kan göra mål genom att sätta dit kvitteringen. Dansken Christian Eriksen satte sedan Inters segermål på frispark.

Relationen mellan Zlatan och Lukaku har varit spänd sedan deras tid som lagkamrater i Manchester United. Nej, Zlatan ninjasparkade inte sin lagkamrat i huvudet den gången. Istället kritiserade han Lukakus bristande teknik och sa sig ha erbjudit sin yngre anfallspartner ett vad där Lukaku skulle få femtio pund för varje lyckad första touch han lyckades med. I det här fallet träffsäkert av Zlatan, för är det något man lärt sig av expertkommentatorer och ungdomstränare genom åren är det att första touchen är det heligaste som finns.

Stämningen mellan Lukaku och Zlatan ska ha varit frostig redan under deras tid tillsammans i Manchester United.

Nu för tiden tävlar de båda om tronen i Milano. Efter att Lukaku i februari förra året avgjort mot Zlatans Milan laddade han upp en bild på sig själv på Instagram ackompanjerad med texten ”There's a new king in town”. Ett hårt slag för Zlatan som har för vana att utropa sig själv till messias var han än spelar.

Några månader senare kontrade Zlatan på typiskt Zlatan-manér när han utropade sig till Milanos gud.

Säga vad man vill om hur moget Milano-stjärnornas tupptugg egentligen är – men visst längtar man redan efter nästa möte mellan rivalerna?!

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2021-01-27 15:44