Därför är Alexander Abdallah Sveriges bäst klädda man 2022

Alexander Abdallah är Sveriges bäst klädda man 2022.

Skådespelaren Alexander Abdallah är Sveriges bäst klädda man 2022.

Redaktionen | Foto: Oliver Bampfylde Styling: Emine Sander  |  Publicerad 2022-05-19 08:53  |  Lästid: 2 minuter

Under maj har vi här på sajten och på Cafés Instagramkonto räknat ner till vinnaren av Sveriges tyngsta stilpris för män – Sveriges bäst klädda man.

Alexander Abdallah, Sveriges bäst klädda man 2022, fick sitt stora genombrott med Snabba Cash under fjolåret. När den 29-årige skådespelaren återvänder till Sverige från Los Angeles, där han spenderat de senaste månaderna för att försöka slå sig in i Hollywood, så gör han det inte bara som landets hetaste skådis, utan också som Sveriges bäst klädda man. Ett beslut som togs på rekordkort tid på Cafés redaktion. Nedan följer motiveringen.

För Alexander Abdallah har mode och stil alltid varit livsviktigt. Att uttrycka sig genom kläder är en fundamental del av den 29-årige skådespelarens liv. Och som han gör det!  Alexander Abdallah blandar högt och lågt: kostymer och sportplagg, skinnjackor och transparenta överdelar, blommiga jeans och cowboyboots – och alltid massor av tunga silversmycken. Resultatet är en total clash mellan manligt och kvinnligt. Ingenting känns mer modernt 2022.

Jacka, Adidas Originals (vintage). Skjorta och byxor, J.Lindeberg. Boots, Eytys. Foto: Oliver Bampfyldez. Styling: Emine Sander

”Jag inspireras av äldre pappor från Mellanöstern, över lag. Det finns jättefina bilder på pappa från Libanon på 70-talet. Det var därifrån jag fick idén om att ha mustasch. Linne och hög midja på byxorna. På en bild har han en vit spetsskjorta. För mig var det helt sjukt. Det var manligt då, han var macho deluxe. Fett roligt. Då började jag också leta efter en vit spetsskjorta. Our Legacy släppte en svart som jag köpte, men jag letar fortfarande efter en perfekt vit spetsskjorta för att hylla pappa”, säger Alexander Abdallah om en av hans stilmässiga inspirationskällor.

”Jag inspireras av pappor från Mellanöstern” – läs hela vinnarintervjun med Alexander Abdallah här!

Stort tack till våra samarbetspartners: @ishspirits, @nothing, @messyweekendco, @beijing8, @vilarnausverige, @carlsberg_swe, @keeneurope, @shiro_sverige, @dometic, Grey Goose & Vivel Vodka!

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-06-08 13:55