Därför är fiskarhatten årets huvudbonad

Från hiss till diss till hiss igen. Fiskarhatten är en av årets hetaste comebacktrender. – Fiskarhatten är mer iögonfallande än en keps och känns helt rätt i tiden, säger Cafés modechef Daniel Lindström.

Redaktionen  |  Publicerad 2016-04-01 15:58  |  Lästid: 3 minuter

Fiskarhatten – kanske en av vår nutids mest oväntade comebacks. Under 80-talet gjorde rapparna som rapparna alltid gör, de tog något ocoolt och förvandlade det till en het streetstyle-trend. Plötsligt hade fiskarhatten kravlat sig upp från havets vågor och placerat sig runt huvudet på kändisar som LL Cool J och Run DMC. Trenden höll sig fast och följde med oss genom 90-talet burna av tonårsikoner som Britney Spears, Christina Aguilera och Eminem. Hattens starkaste fäste fanns i Storbritanniens acid house-kultur.

En bit in på 00-talet var hatten bortblåst och tanken på att dra på sig denna accessoar kändes helt absurd och det fortsatte den att göra fram till år 2013.

Så varför bytte vi åsikt om detta plagg tre år sedan? Svaret är rätt enkelt, stora designers som Dolce & Gabbanna och Jean Paul Gaultier började åter att lägga till den i sina kollektioner, vilket vi förmodligen kan tacka 90-talsvindarna som blåser genom de flesta modehus just nu. Trendsättande kändisar var inte sena med att haka på och snart var det ett faktum – fiskarhatten var tillbaka.

Men trots stor streetstylekärlek för huvudbonaden är det först i år som vi kan förvänta oss att se trendplagget blomma fullt ut – och synas på svenska gator.

– Fiskarhatten känns väldigt rätt i tiden. Det är bra att skydda ansiktet och hjässan mot solen men med en keps kan man lätt bli lite undangömd, där blir fiskarhatten ett roligt alternativ. Jag tror vi kommer få se många softa, avslappnade snubbar med fiskarhatt i år, säger Daniel Lindström.

För dig som är sugen att köra fullt ut på trenden har vi nedan listat 10 snygga fiskarhattar som finns på marknaden just nu.

Adidas Originals – Bucket Hat

Pris: cirka 300 Kronor

Köp här

Stussy – Printed Bucket Hat

Pris: cirka 580 kronor

Köp här

Hood By Air x Kangol – Furgora Bucket Hat

Pris: 815 kronor

Köp här

Carhartt – WIP Shore Bucket Hat

Pris: cirka 500 kronor

Köp här

Wood Wood – Bucket Hat

Pris: cirka 500 kronor

Köp här

Polo Ralph Lauren – Bucket Hat

Pris: cirka 660 kronor

Köp här

Our Legacy x C Store – Bucket Hat

Pris: cirka 600 kronor

Köp här

Cayler & Sons – SAVIOR

Pris: cirka 350 kronor

Köp här

Stussy – SS Link Bucket Hat

Pris: cirka 400 kronor

Köp här

Hype – SPECKLE

Pris: cirka 350 kronor

Köp här

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-08-31 15:06