Hoppa till innehåll

Vad är en ”Scumbro”? – och så klär du dig som en

Markus Thörnhammar

För några år sedan hade inte många tippat att Jonah Hill skulle vara något av en stilikon 2019 – men så ser det ut!

Dolly Partons bevingade ord: ”Det kostar mycket pengar att se så här billig ut” har aldrig känts så aktuella som när man tittar på hur välbeställda celebriteter som Justin Bieber, Jonah Hill och Pete Davidson klätt sig den senaste tiden. Illasittande t-shirts med obskyra tryck, badtofflor med tubsockor och säckiga mjukisbyxor är några av signaturplaggen i de här modelejonens dagliga outfits. Och det kanske mest oväntade av allt: De har blivit stilikoner på kuppen.

Justin Bieber visar vägen till scumbro-looken: gatumusikant i viadukt med oklar bostadssituation.

Stilen kallas ”Scumbro”, ett uttryck som myntades av Vanity Fair i juni förra året. En förgrundsfigur inom denna post-hipsterstil är Saturday Night Live-komikern, tillika Ariana Grandes ex-pojkvän, Pete Davidson som sportat Scumbro-looken till perfektion med ytterligt neddressade Balenciaga-sneakers och Guccitröjor för tiotusentals kronor.

Pete Davidson: En scumbro-förgrundsfigur.
Pete Davidson anses av många vara den som på allvar drog igång Scumbro-trenden.

Skådisen som gjort ett outplånligt intryck som skabrös, penisfixerad tonåring i Superbad och moraliskt flexibel aktiemäklare i Wolf of Wall Street, Jonah Hill, har också han seglat upp som en oväntad stilikon de senaste åren, inte minst genom sina välavvägda Scumbro-outfits. Faktum är att det finns ett instagramkonto som är helt tillägnat Jonah Hills modeval – Jonah Fits.

https://www.instagram.com/p/BlDUvDYl-YE/

Om den förre tonårshjärtekrossaren Justin Bieber av vissa anses vara en wannabe-Scumbro så står Shia LeBoeuf stadigt rotad i en, låt säga, halvsunkig livsföring, vilket skänker honom en ovedersäglig trovärdighet inom Scumbro-skrået.

Shia Leboeuf bottnar i scumbro-stilen
Shia LeBoeuf föddes som scumbro.

Kanye West modeförankring sträcker sig måhända långt bortom att låta sig inplaceras i en nylig trend. Men Kanyes stil de senaste åren tangerar onekligen Scumbro-estetiken i stora stycken med hängiga collegetröjor och mjukisbyxor som stoppats in i tubsockor.

Kanye West i mjukisbyxor.
Kanye West är inte främmande för scumbro-aktiga silhuetter.

En person som inte heller är att betrakta som en centralfigur inom scumbro-trenden, men som ändå inte går att förbise i det här sammanhanget är Post Malone, som med sin sunkadeliska stil visar hur man lätt och ledigt uppnår Scumbro-perfektion.

Post Malone i Crocs.
Post Malone personifierar avslappnad elegans. Här i foppatofflor.

Så: Hur gör man då för att fixa Scumbro-stilen? Café guidar dig genom den sunkigaste trenden just nu och väljer ut några nyckelplagg som hjälper dig att se ut som att du inte har något jobb, bor hemma hos dina föräldrar och tillbringar dagarna med att spela Playstation 4 och röka obscena mängder gräs.

Badtofflor

Justin Bieber i typisk scumbro-outfit.

Budget

Adidastofflor

Adidas, 350 kronor.

Lyx

Givenchytofflor

Givenchy, 2 200 kronor.

Tubsockor

Budget

Vansstrumpor

Vans, 159 kronor för ett 3-pack.

Lyx

Fendistrumpor

Fendi, 1153 kronor.

Mjukisbyxor

Budget

Reebokmjukisbyxor

Reebok, 599 kronor.

Lyx

Balenciaga, 595 €

Hoodie

Justin Bieber

Budget

Adidas-huvtröja

Adidas, 700 kronor.

Lyx

Heron Preston, 405 €

Keps

Budget

Asos, 137 kronor.

Lyx

Gucci, 400 €

Kortärmad skjorta

Jonah Hill

Budget

Asos, 342 kronor.

Lyx (eller i alla fall lite dyrare)

Folk, cirka 1400 kronor.

Den här artikeln innehåller affiliatelänkar via Apprl och Awin.

Läs mer om hur Café jobbar med affiliatelänkar här.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.