Zlatan – och 8 andra kändisar som spenderat orimligt mycket pengar på sina bilar

Johan Hurtig Wagrell  |  Publicerad 2015-01-30 17:00  |  Lästid: 4 minuter

bugatti-veyron3

Man kan älska bilar. Man kan älska bilar så mycket att man spenderar fantasisummor för att få precis de vrålåk man drömt om. Men frågan är om personerna som platsar på den här listan också hatar pengar? Annars är det svårt att förklara de fullständigt orimliga summor de spenderat på sina dyraste leksaker.

***

9. David Beckham

david-beckham

Kalsongmodellen och fotbollsspelaren David Beckham har valt den riktigt rymliga familjebilen Rolls Royce Phantom Drophead. Han har piffat upp den genom att måla hela bilen svart, brodera sitt tröjnummer 23 på sätena och införskaffa matchande, svarta Savini-fälgar. Sammanlagt värde: 3,5 miljoner kronor.

 

8. Jay Leno

Jay-Leno-mercedes

Jay Leno är inte bara komiker, han är en av världens mest berömda bilsamlare också. Favoritmärket är Mercedes och dyrgripen i samlingen en SLR McLaren värd 4,3 miljoner kronor. Ser du hur nöjd han ser ut när han lutar sig mot den? Supernöjd.

 

7. Nicolas Cage

Nicolas-Cage-Ferrari-Enzo

En av Hollywoods mest välbetalda skådisar har flera gånger blivit uppmärksammad för sin ansträngda ekonomi och sina stora skulder. Hur går det ihop? En vild gissning är bilarna. Som mest har Nicolas Cage köpt 22 bilar – på ett år. En av de mest kända är hans röda Ferrari Enzo. Pris: 5,8 miljoner kronor.

 

6. Jerry Seinfeld

porsche-959

Vad är det med komiker och att samla på bilar? Jerry Seinfelds ohälsosamma relation till Porsche är vida känd. Det sägs att han äger runt 50 bilar av det fabrikatet och pärlan i samlingen är en Porsche 959. Modellen tillverkades i bara 337 exemplar och är värd över 6 miljoner kronor.

 

5. Kanye West

Kanye-West-Lamborghini

Vad ger man i födelsedagspresent till en person som redan har lyxbilar i drivor. En till lyxbil är svaret, om du frågar Kim Kardashian. Hon firade maken Kanye West genom att köpa honom en mattsvart Lamborghini Aventador värd ungefär 6,5 miljoner kronor. Snällt! Men den verkar vara lite svår att ta sig ur, av bilden att döma.

 

4. Zlatan Ibrahimovic

zlatan-porsche

Zlatan Ibrahimovic har (förutom att vara bra på fotboll) gjort sig känd för att inte snåla ur hos bilhandlarna. Ett av de senaste tillskotten i samlingen, en Porsche 918 Spyder, väckte stor uppmärksamhet när han visade upp den i maj förra året. En av anledningarna kan vara den rent kräkningsframkallande prislappen: 7,5 miljoner kronor.

 

3. Rick Ross, Birdman, The Game, Lil Wayne – och Simon Cowell

bugatti-veyron3

Rapparnas favoritbil framför alla andra heter just nu Bugatti Veyron. Det är en ödmjuk liten maskin som går loss för ungefär 10 miljoner kronor, ett pris som gör den till den dyraste serietillverkade personbilen som över huvud taget finns på marknaden. Rapparen Rick Ross, Cash Money Records-grundaren Birdman, hans ”son” Lil Wayne och Compton-rapparen The Game är bara några av de som har en sådan i garaget. Även Simon Cowell, känd från amerikanska Idol-juryn har setts köra runt i en Bugatti Veyron – men inte blev han mer hiphop för det.

 

2. Lewis Hamilton

Lewis-Hamilton-Pagani

Formel 1-världsmästaren och bilfantasten Lewis Hamiltons specialtillverkade Pagani Zonda 760 LH är väckte nyligen uppmärksamhet när han tog den på en premiärtur på Monacos gator. Den går från noll till hundra på 2,6 sekunder och når en toppfart på 350 kilometer i timmen. Men smakar det så kostar det – det metalliclila konstverket värderas till nästan 20 miljoner kronor.

 

1. Jay Z

jay-z-lost-one

Ingen slår hiphopmogulen nummer ett på fingrarna när det kommer till dyra bilar. Hans älskling Maybach Exelero finns bara i ett enda exemplar och är värd svindlande 70 miljoner kronor – och ja, den där nollan ska vara där. Vill du se den här stålbesten i rörelse kan du kolla in musikvideon till Lost one, där bilen spelar en huvudroll. Rykten säger att rapparen Birdman beställde en likadan – men tvingades backa ur köpet då det visade sig att han egentligen inte hade råd.

 

Läs också!

5 låtar du måste lyssna på den här helgen

Här är superstjärnorna som tjänar mest i sekunden

6 uppkopplade prylar som gör ditt hem mycket smartare

Emil Persson: ”Sjung gärna om alkohol i poplåtar – men lämna Fireball utanför!”

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2015-11-12 15:43