Hoppa till innehåll

Därför är gult höstens trendigaste färg

Efter modeveckorna i våras rapporterade många redaktörer och bloggare om att gult är det nya svarta. Eller, för att vara korrekt, gult är det nya rosa. ”Gen-Z Yellow Is the New Millennial Pink”, skrev bland annat Cosmopolitan och publicerade bilder på Rihanna, Kendall Jenner och Gigi Hadid i påskgula klänningar på röda mattan. Inget konstigt med … Continued

Efter modeveckorna i våras rapporterade många redaktörer och bloggare om att gult är det nya svarta. Eller, för att vara korrekt, gult är det nya rosa. ”Gen-Z Yellow Is the New Millennial Pink”, skrev bland annat Cosmopolitan och publicerade bilder på Rihanna, Kendall Jenner och Gigi Hadid i påskgula klänningar på röda mattan.

Inget konstigt med det, gult kommer och går i modebilden med några säsongers intervall men det NYA den här hösten är att färgen även återfinns i flera herrkollektioner, från H&M till supertrendiga Balenciaga och lyxiga Gucci. I Acne Studios aktuella samarbete med Fjällräven är gult en nyckelfärg.

Hur använder man då gult? Här är några personliga tips:

1) Börja med accessoarer om du är ovan vid färgen. Kanske ett par gula Converse All Star eller Vans till exempel.

2) Matcha med denim. Gult är väldigt snyggt ihop med ett par blå jeans.

3) Skippa gula byxor eller större ytterplagg (möjligen med undantag för sportiga dunjackor). För mycket gult blir FÖR iögonfallande för min smak.

4) Använd mycket neutrala färger tillsammans med gult, till exempel vit och grå. Andra starka färger krockar för mycket.

Jimmy Durmaz på omslaget av Cafés oktobernummer 2018. Tröja från H&M.


Ryggsäck, Maison Margiela.


T-shirt, Gucci.


Sneakers, Balenciaga.


Stickad tröja, POLO Ralph Lauren.

Tröja, H&M Studio.

ELLE Sverige på Fashion Week i Stockholm denna månad.

Acne Studios i samarbete med Fjällräven.

Raf Simons höstkollektion 2018.

POLO Ralph Laurens höstkollektion 2018.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.