Därför är Gustav Lindh Sveriges bäst klädda man 2020

Gustav Lindh

Skådespelaren Gustav Lindh är Sveriges bäst klädda man 2020.

Joakim Almén | Foto: Jasper Spanning  |  Publicerad 2020-08-25 07:30  |  Lästid: < 1 minut

Under augusti har vi här på sajt och på Cafés Instagramkonto räknat ner till vinnaren av Sveriges tyngsta stilpris för män – Sveriges bäst klädda man.

Årets vinnare är skådespelaren Gustav Lindh som snart är aktuell i den andra säsongen av Josephine Bornebuschs hyllade succéserie Älska mig på Viaplay.

Motiveringen, därför vinner Gustav Lindh priset som Sveriges bäst klädda man 2020:

”Han bär, precis som sina roller, upp sina kläder med lätthet och värdighet. Hans sätt att leka med färger, silhuetter och proportioner har gjort att världens främsta modeskapare vill samarbeta med honom. Gustav Lindh är Sveriges bäst klädda man.”

– Jag inspireras av folk jag ser på gatan. Inte minst i Köpenhamn eller när jag pluggade i Malmö. Jag hade en kompis där som jobbade på vintagebutiken Humana, där jag ofta hittade coola färger och silhuetter. Annars får jag såklart mycket inspiration av film. Kvinnor, män, unga, gamla – jag snappar upp små saker överallt, säger Gustav Lindh om sitt intresse för stil och mode.

Grattis Gustav Lindh, Sveriges bäst klädda man 2020!

”Jag inspireras av folk jag ser på gatan” – läs hela vinnarintervjun med Gustav Lindh här!

Cafés Sveriges bäst klädda man 2020 presenteras i samarbete med: Motorola, MINI, Zalando och Hallwylska.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2020-08-27 08:20