Därför hålls årets Oscarsgala utan programledare

Kevin Hart och Oscarsgalan.

Kevin Hart står fast vid sitt beslut att inte leda showen och Oscarsgalan blir utan värd – något som bara hänt en gång tidigare i den anrika filmgalans historia. Så här kan Oscarsgalan 2019 komma att bli istället.

Marlon Appelgren  |  Publicerad 2019-01-10 11:35  |  Lästid: < 1 minuter

Den 24 februari i år hålls den 91:a Oscarsgalan i Dolby Theatre i Los Angeles. Denna gång verkar det dock bli utan en riktig värd som tar priscemeremonin framåt.

Så ser läget ut efter att skådespelaren och stjärnkomikern Kevin Hart nyligen hoppat av sitt uppdrag som värd för galan och efter det har ingen ny ersättare presenterats.

Nu verkar det slutligen inte bli någon programledare alls och det lutar istället åt att flera olika personer istället ska lösa av varandra på scenen, skriver Variety.

Kevin Hart tackade från början ja till att leda galan, men drog sig ur det prestigefulla uppdraget bara några dagar senare. Anledningen har att göra med att skådespelaren för flera år sedan uttryckt sig homofobiskt på Twitter, vilket uppmärksammades starkt i samband med att han tilldelades uppdraget.

– Nej, jag kommer inte att leda Oscarsgalan i år, sade Hart och påpekade även att det inte fanns tillräckligt med tid för uppdraget i en intervju i Good Morning America, enligt Variety.

Hart har bett om ursäkt på Twitter och i en intervju med Ellen DeGeneres i början av januari framkom det att Oscarsakademin gärna vill ha honom tillbaka.

Det var något som Hart bestämt besvarade med ett nej, och varför han inte vill ge sig in i det prestigefyllda uppdraget har han bland annat kommenterat på sin Instagram:

Det har bara hänt en gång tidigare att Oscarsgalan saknat en riktig värd som håller i prisceremonin. Det var 1989, när den amerikanska skådespelaren Rob Lowe framförde en ”duett tillsammans med Snövit”.

Artikeln publicerades först på King.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-10 02:27