Mannen med världens behagligaste berättarröst – David Attenborough – i ny naturserie på Netflix

David Attenborough.

Är du redo att återigen bli golvad av naturfenomen?

Markus Aamisepp | Foto: Getty Images  |  Publicerad 2019-10-01 13:23  |  Lästid: 2 minuter

Det var 2006 som tv-serien Planet Earth fick människor att välja bort dokusåpor för att istället se antiloper retirera från lejonflockar och geckoödlor som parar sig till David Attenboroughs ljuva narrativa stämma. Drygt 13 år efter släpptes efterföljaren Our Planet där olika djursekvenser golvade tv-tittare världen över.

Trots hyllningarna väcktes förtvivlan när Filip Hammar i sin och Fredrik Wikingssons podcast beskrev hur filmregissören Jonas Åkerlund förklarat för honom att kamerateamet för Our Planet-serien är på plats och ”filmar i tio minuter, sedan är det en kille i Santa Monica som sitter med en dator och kör CGI och fixar till allt det där”.

Animerat eller inte – världens kanske piggaste 93-åring, David Attenborough, kan få vilken parningsceremoni som helst att låta upp folks munnar framför skärmarna.

Har Jonas Åkerlund rätt kan dessa fåglar från Our Planet lika gärna vara animerade av någon CGI-kille i Santa Monica.

Nu spelas ännu en Netflix-serie in med Attenborough som ska handla om hur färg används i kommunikation och samarbete i djurriket.

– Användningen av färg är en outforskad aspekt i hur djur beter sig. Vi ser fram emot att ta med nya kameror ut i fältet för att skildra hela historien. Det kommer att vara en fin och avslöjande serie, säger producenten Stephen Dunleavy till Variety.

Serien, som heter Life in Colour, släpps på Netflix i Sverige år 2021 och kommer troligen, som de tidigare djur- och landskapsserierna, få flera människor att ifrågasätta varför de inte blev naturvetare.

Sir David Attenborough.
David Attenborough på Glastonbury.
Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2019-10-01 13:41