David Sundin: ”Man vill så klart styckmörda Carl Stanley”

Tillsammans med Brooklyn Brewery ger sig David Sundin och ett gäng andra komiker ut på vägarna – gratis.

Tom Cehlin Magnusson  |  Publicerad 2018-11-12 10:00  |  Lästid: 2 minuter

David Sundin har i humorkretsar sedan länge varit känd som en av Sveriges roligaste personer, men har på senare år slagit igenom på bred front. Snart kommer tredje säsongen av populära Bäst i Test på SVT, och nästa år dyker David Sundin också upp i den nya Jönssonligan-filmen med bland annat Henrik Dorsin och Hedda Stiernstedt.

I november beger sig David och Kirsty Armstrong ut på humorturnén Brooklyn HaHa, tillsammans med komiker som Petrina Solange, Johanna Wagrell, Johan Hurtig och Johanna Nordström. Konceptet är framtaget av bryggeriet och Sundin, och alla förteställningar är gratis. Vi passade på att grabba tag i David Sundin i samband med att komikerkollektivet gav sig ut på vägarna.

Hur är din familjemiddag?

– Jag bor granne med min bror så han och hans familj kommer över och är försökskaniner på min senaste fria tolkning av konceptet lasagne.

Vad vet du i dag som du önskar att du visste när du var 15?

– Allt kommer att bli bra, i princip perfekt!

Vems råd följer du slaviskt?

– Min flickväns. Som dessvärre gav mig rådet att tacka ja till att medverka i Så ska det låta. Det var först när jag satt vid den blanka flygeln som jag insåg; jag kan inga låtar, jag kan inga låttexter, jag kan inte sjunga.

Vilken produkt skulle höja din livskvalitet?

– Just nu är jag svårt sugen på att köpa en ismaskin. Allt annat har jag redan.

Vilket är ditt favoritgift?

– Coca Cola Zero, det svarta guldet.

Vad gör du när du får kritik?

– Ersätter personen ekonomiskt. En person ifrågasatte att han betalade TV-licens efter att ha sett Bäst i Test på SVT så jag räknade ut att han hade rätt att få en krona tillbaka, letade rätt på hans adress och la en spänn på posten. En kille som tog sig tid att klaga på min podcast swishade jag en femhundring och bad så hemskt mycket om ursäkt.

Vilken svensk person önskar du att vi fick se mer av?

– Sanna Sundqvist!

Vad är mest fel i världen just nu?

– Donald Trump, Internet, folk.

Vilka är dina favoritskor?

– Ett par svarta kängor med knallgrön sula från H&Ms samarbete med Kenzo.

Skryt om en framgång!

– Jag sålde en reklambyrå till Japan, köpte tillbaka den för en yen och sålde den igen till Norge.

Vad är det närmaste du har kommit att dö?

– Försökte bestiga Kebnekajse i vild snöstorm.

Erkänn en motgång!

– Jag glömde att ta med mig en yen när jag skulle köpa tillbaka min reklambyrå för jag trodde att det var en sån där grej man sa bara men det var tydligen skitviktigt så jag var tvungen att låna en yen av en japan för att affären skulle gå igenom.

Vilken är den senaste låt du repeatade ihjäl?

Fjärilar vid floden med Viktor Olsson.

Vilket är det konstigaste stället du vaknat upp på?

– I en container som visade sig stå precis utanför min lägenhet.

Vilket är ditt livs största misstag?

– Tjugo år av lägenhetsaffärer i Stockholms innerstad. Har inte sålt en enda lägenhet med vinst. Borde vara helt omöjligt men jag har ändå lyckats.

Vilket av dina karaktärsdrag är du minst stolt över?

– Ibland tror jag att andras framgång skulle begränsa min egen trots att jag mycket väl vet att det inte finns en framgångspott som ska fördelas på alla människor och som kan ta slut. Jättemånga kan ha jättemycket framgång samtidigt! Men samtidigt vill man ju så klart styckmörda Carl Stanley.

Vem skulle du vilja be om ursäkt till, och varför?

– Japanen som jag lånade en yen av och lovade att betala tillbaka.

David Sundin är aktuell med standup-turnén Brooklyn Haha mellan 6-20 november, som programledare för Bäst i Test på SVT och i rollen som Harry i den nya filmen om Jönssonligan.

 

 

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2018-11-19 11:05