Hoppa till innehåll

Andrev Walden och David Sundin i scensamtal om succéroman

De få svenskar som ännu inte läst Jävla Karlar har nu ett toppentillfälle. I maj presenteras ett scensamtal om boken på Rival i Stockholm. Taglinen? ”Ett ovanligt samtal om boken, böcker och livet”.

Sedan Andrev Waldens debutroman Jävla Karlar släpptes i augusti förra året har den både blivit den mest sålda boken 2023 och kammat hem ett helt gäng priser. Tidigare i år blev det även klart att en filmatisering är i görningen. Det tycks vara en bok vars liv bara förlängs, vilket onekligen är fascinerande att betrakta.

Nu i maj bjuder Walden in till ett scensamtal om romanen med komikern David Sundin. Författaren själv kommenterar samarbetet i en Instagrampost som inte bör beskrivas som onödigt tillkrånglad.

”David Sundin har i alla fall läst en roman och han har frågor. Som han kunde ha ställt över en fika, men han har lite svårt att slappna av i rum utan publik så vi tar det på Rival 28 maj.”

Allt roligt som händer kring den här boken bör Walden njuta av, Jävla Karlar är förstås alldeles utmärkt. Café listade den bland förra årets bästa böcker. Men i det är det lätt att utifrån glömma hur författaren till en roman som fått stort genomslag såklart bär på ett kryddmått oro över hur framgången ska följas upp. Men krångla inte till det, Walden. Håll det enkelt.

Jävla Karlar… 2.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.