Annons
Annons

Mac_and_me

Nynazister i surfarmiljö, köttätande sängar och mördartomater. De flesta av de här filmerna räknas i dag som kult, men frågan känns ändå motiverad: hur i hela världen tänkte filmskaparna?

* * *

Annons

1. Surf Nazis Must Die

surf_nazis_must_die2

Surf Nazis Must Die handlar om neo-nazister i en postapokalyptisk värld som mördar en man vars farmor söker en blodig hämnd. Huvudrollernas namn? Adolf, Eva och Mengele.

Gilla Cafe.se på Facebook

 

2. The Thing With Two Heads

the_thing_with_two_heads

En äldre rik rasist ligger på dödsbädden och vill avlägsna huvudet och placera det på en annan kropp. Huvudet börja ruttna fort och läkarna får panik, den enda kroppen tillgänglig tillhör en svart man som är dömd till döden. Premissen är tydlig och konflikten är klar – de flyr på en dirtbike, kivas med varandra, och jagas av 14 polisbilar som alla krockar och exploderar.

 

3. Rymdinvasion i Lappland

rymdinvasion_i_lappland

70 minuter lappländsk sci-fi från 1959. En komet störtar ner i den svenska fjällvärlden och forskare beger sig till platsen för kometkraschen. Där hittar de ett skepp tillsammans med ett hårigt monster som går bärsärkargång på människor och renar.

 

4. Killer Klowns from Outer Space

killer-klowns-from-outer-space-reissue

Stephen Kings Det gav upphov till en våg av aldrig tidigare skådad clownskräck. Killer Klowns from Outer Space kapitaliserade på clownfobin och gjorde denna sockervaddskletiga skräckfilm om utomjordingar som ska skörda människoliv för näring. Uppföljaren Return of the Killer Klowns from Outer Space in 3D beräknas släppas 2016.

 

5. Sharknado

sharknado

Monster-katastrof-filmen som satte filmbolaget The Asylym på kartan. Filmen blev inte bara Ian Zerings och Tara Reids stora comeback utan kastade ljus på filmbolagets övriga filmtitlar som: Mega Shark Versus Crocosaurus, Mega Python vs. Gatoroid, 2-Headed Shark Attack, Mega Shark Versus Mecha Shark. Enough said!

 

6. Attack Of The Killer Tomatoes

attack_of_the_killer_tomatos

En av klassikerna när det kommer till riktiga bottenfilmer. Mördartomaterna anfaller var en kommentar till alla usla skräckfilmer som gjordes under 1970-talet. Efter att människor och djur blivit anfallna av tomater sätts en insatsstyrka in bestående av en fallskärmshoppare, en man i våtdräkt och en svart man förklädd till Adolf Hitler.

 

7. Weasels rip my flesh

weasels_rip_my_flesh

Allt som krävs är radioaktivt avfall + valfritt djur och du har en handling. På den lugna vischan börjar ett gäng vesslor att växa sig stora och plåga det lokala samhället. En galen forskare vill åt deras blod och skapa en armé av mördarvesslor så att han kan blir enväldig härskare på jorden. Vesslorna ser ut som en blandning mellan strumpor och draken Katla.

 

8. The Black Gestapo

the_black_gestapo

Du behöver inte en magisterexamen i historia för att förstå den frestande premissen i The Black Gestapo. Filmen sammanför subgenrerna Nazi exploitation och den mer populära blaxploitation till en b-film-fest av tafatta slagsmål och krystade oneliners. Filmen handlar om General Ahmed som fördriver skurkarna i staden Watts för att skydda den svarta befolkningen. Men när han väl är hjälten i staden byts han ut mot sin kollega Colonel Kojah som drar hela rörelsen åt ett facistiskt håll.

 

9. Death Bed

death_bed

What you see is what you get. Death Bed – The Bed That Eats handlar om en hemsökt säng som vaknar till liv varje decennium för att äta människor. Varför? En gång i tiden skulle en demon ”inviga” sängen med en kvinna, tyvärr dog hon under akten och demonen föll i sorg och grät blod. Därefter sover demonen men vaknar var tionde år och använder sängen för att äta upp människor.

 

10. Birdemic

birdemic

Av många ansedd som världen sämsta film. Birdemic – Terror and Horror handlar om örnar och hökar som spottar syra som exploderar vid närkontakt. De visuella effekterna är så lågbudget att man vill gråta. Men filmen handlar inte bara om giftiga fjäderfän utan skildrar också en romantisk kärleksberättelse mellan de två turturduvorna Rod och Nathalie.

 

11. Rubber

rubber2

Ett intelligent däck av okänt märke som jagar människor i den amerikanska öken. Rubber är enligt vissa en mix av den legendariska b-filmsregissören Roger Corman och den irländsk-franska dramatikern Samuel Beckett. Ja, kanske. Men däcket kan i alla fall med sina psioniska krafter spränga människor i luften.

 

12. The Gingerdead Man

The_gingerbread_man

En barnklassiker är bara en ordvits från att bli skräckfilm.  The Gingerdead Man handlar om en pepparkaka som hemsöks av en dödsdömd mördare som vill jaga ifatt kvinnan som satte dit honom. Det är på något vis självklart att Garey Busey ska spela en psykopatisk kaka.

 

13. Black Sheep

Black_sheep

Ett kloningsprojekt går snett och Dolly får snedtändning tillsammans med 40 miljoner andra får. Nu ska de hämnas för alla fula friseringar de genomlidit genom alla år. Du missade förmodligen den svenska biopremiären den 10 augusti 2007.

 

14. Zombeavers

zombeavers

Ett gäng ungdomar reser ut till en sommarstuga vid en sjö. Där bor en bataljon av zombiebävrar som till en början lyser med sin frånvaro. Men vad det lider lockas de fram av ungdomarnas skrik och stön och katastrofen är ett faktum. Varning för trötta sexistiska skämt om ”beavers” hit och ”beavers” dit.

 

15. The Refrigerator

TheRefrigerator1991Film

Ett par flyttar in ett nedgånget kvarter och i en sliten hyresrätt. Men lägenheten har en pärla: kylskåpet. Tyvärr är det ett köttande sådant, som skickar hyresgästerna raka vägen till helvetet.

 

16. Howard The Duck

Howard-the-Duck

En fruktansvärt obehaglig komedifilm – hur skräckinjagande får en huvudrollsinnehavare se ut? Trots att Howard the Duck är den osexigaste stjärnan i Marvel-ensemblen lyckades de göra en film om den humanoida ankan som hamnar på jorden för att rädda planeten från utomjordingar. Förekommer flitigt i samlingar över världshistoriens värsta filmer.

 

17. Mac and Me

Mac_and_me

Mac and Me är någon slags grotesk rip-off på E.T-succén som gjordes några år tidigare. Att den överhuvudtaget gick runt bör bero på det skamlösa användandet av produktplacering under hela filmen. MAC (Mysterious Alien Creature) för tankarna inte helt osökt till världens största restaurangkedja. Men titeln räckte inte, Ronald McDonald finns representerad under eget namn tillsammans med ett dansnummer i nämnda restaurang.

 

Erik Lejdelin

* * *

Mer kul!

13 anledningar till varför äldre på Facebook är det bästa som finns

Testa dig själv: Har du koll på de jättevanliga, svåra matorden?

Andrev Walden: ”Därför borde du bry dig mer om månar”

 

Annons

Dela (63)
Tweeta

Annons


Laddar