Annons
Annons

Perfekt thrillerpodd för alla som gillar P3 dokumentär eller Cirkeln

De dödas röster är podden du kommer fastna i i sommar.

Markus Thunberg

sr

Skådespelarna Leona Axelsen, Gustav Lindh, Måns Nathanaelson, Sanna Sundqvist, Peshang Rad, Siri Hjorton Wagner och skaparen Sara Bergmark Elfgren. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Har du inte redan upptäckt Sveriges Radios serie De dödas röster är det hög tid. Serien har redan hyllats som det bästa och mest spännande sedan P3 började med sina dokumentärer.

Annons

Den enda (rätt stora) skillnaden mellan dokumentärerna och De dödas röster är att den här serien är påhittad.

I De dödas röster spelar Sanna Sundqvist journalisten Emma Nylander som nystar i ett ouppklarat mord från 1990-talet och stöter på hemligheter och svart magi. En av rollerna spelas av Simon J Berger, mest känd från Torka aldrig tårar utan handskar och en annan av Måns Nathanaelson. Serien är läskig och man sugs verkligen in i formatet och berättelsen.

 


Bakom serien står Cirkeln och Berättelser från Engelsfors-författaren Sara Bergmark Elfgren. Som uppenbarligen är ett geni.

De dödas röster är först och främst en spännande historia. Den utgår från nutiden med tillbakablickar på 90-talet, och riktar sig både till dem som var med då och dem som föddes under den perioden, säger hon.

Är du inte redan på väg in i poddappen så är även musiken väldigt retrotrevlig, och här har SR gjort en fin spellista.

Annons

Dela (41)
Tweeta

Annons


Laddar