De här svenska golfbanorna ska du spela på om du vill göra hole in one

Jon Rahm firar på golfbanan.

Det är i Skåne det händer. Åtminstone om man ska tro datan över var det görs mest hole in ones i Sverige.

Joakim Almén  |  Publicerad 2023-06-08 09:27  |  Lästid: < 1 minuter

Alla kan berätta exakt hur nära de varit, men få kan påstå att de faktiskt gjort en. Faktum är att de flesta amatörgolfare går igenom ett helt golfliv utan att få uppleva den euforiska känslan av att damma iväg en järnnia 135 meter från tee och se den göra det omöjliga – rulla direkt i hålet på ett slag.

Är du en golfresande i jakt på att sätta din första hole in one kan snart presenterad statistik vara en konkurrensfördel när du väljer var du ska lägga dina greenfee-kronor i sommar.

Att döma av statistiken ska du bege dig till Skåne i sommar. Enligt data från Svenska Golfförbundet. som spel- och bettingsajten Betting.se har sammanställt, gjordes det 2022 överlägset flest ett i hål på PGA Sweden National i Bara, strax utanför Malmö. Möjligen skulle en förklaring kunna vara att banan frekventeras av skickliga spelare som vill testa lyckan på en Europatourbana, golfbanan i Malmö har nämligen arrangerat Scandinavian Masters ett par gånger.

Överlag dominerar Skånebanor bland de tio HIO-tätaste golfbanorna i landet – fyra av tio banor ligger i vårt sydligaste landskap. Vill du sänka den på ett i huvudstaden ska du bege dig ut till Haningestrand Golfklubb (kanonbana!) eller Mälarö Golfklubb där det gjordes 16 hole in ones förra året.

Hela listan hittar du nedan.

Här gjordes det flest hole in ones i Sverige 2022:

PGA Sweden National34Skåne
Araslövs Golfklubb21Skåne
Albatross Golfklubb18Göteborg
Haverdals Golfklubb17Halland
Kalmar Golfklubb17Småland
Haningestrand Golfklubb16Stockholm
Kungsbacka Golfklubb16Göteborg
Landskrona Golfklubb16Skåne
Mälarö Golfklubb Skytteholm16Stockholm
Bokskogens Golfklubb14Skåne
Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-06-30 13:12