4 bästa golfbanorna i Sverige som du kan spela på redan nu

Falsterbo golfklubb

Golfsäsongen 2021 är redan här om du vill det. Café tar hjälp av golfexperten Jesper Johansson på Svensk Golf och listar några av landets bästa golfbanor som du redan nu kan smygstarta säsongen på.

Joakim Almén | Foto: Getty  |  Publicerad 2021-03-01 16:53  |  Lästid: < 1 minuter

Efter en lång, närmast outhärdlig hård, golffri vinter börjar det äntligen nalkas säsongspremiär för Sveriges sedan pandemisommaren 2020 sjukt många golfare.

I helgen tittade välkommet vad man får klassificera som sol- och vårtemperaturer fram och trots att vi bara befinner oss i början av mars finns det ett gäng öppna golfbanor i landet där greenerna inte påminner om ett lerigt slagfält.

Café kollade läget med Jesper Johansson, webbredaktör på Cafés kompistidning Svensk Golf, för att kika var du redan nu kan spela njutbar golf på banor i mer än respektabelt skick.

1. Falsterbo GK

– En av Sveriges bästa banor på sommaren. Så här års? Överlägsen. Om du har möjlighet att ta dig dit: ta dig dit!

2. PGA Sweden National, Links Course

– Öppnar på onsdag. En riktigt rolig bana som inte är i behov av frodigt augustiskick för att vara värd ett besök.

3. Mälarö GK

– Jag kan ju inte gärna BARA nämna skånska banor, även om det geografiska läget självklart gör dem bättre än det mesta annat så här års. Men om jag ska nämna någon av Stockholmsbanorna blir det Mälarö. En bra bana som brukar ha ett hyfsat fint skick tidigt. Om du inte bokat in helgens rond är det läge, då det redan i helgen var fullsmetat – enligt de rapporter jag fått.

4. Flommens GK

– Men skit i Stockholm. Det är på Näset i Skåne du ska vara om du ska lira golf så här års. Flommens GK är en tuff utmaning som kräver precision, ett bra test av ditt eget spel så här års.

Jovars, visst känner man hur det rycker i den statiska chipmuskulaturen? Om du är sugen på att dundra igång golfsäsongen nu, men inte har möjlighet att ta dig till nån av Jespers rekommenderade banor, kollar du med fördel in Svensk Golfs lista över alla svenska golfbanor som har öppet just nu.


LÄS OCKSÅ: Mondo Duplantis om golf, golf och ännu mer golf: ”Jag har slagit några 300 meterdrives”

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2021-03-01 16:53